Telemedia részvénykosár

Az Apple, Google és a Fortnite együttműködése

By 2020.08.24. szeptember 30th, 2020 No Comments

A Fortnite nevezetű multiplatform játék szerződésben áll az Apple és a Google vállalattal, miszerint a telefonokon, a játékon belüli mikro tranzakciók (vásárlások) kizárólagosan az AppStore/Google Marketplace-en keresztül történhetnek. Ezzel a játékot forgalmazó Epic Games ebből fakadó bevételeinek jelentős részét ki kell fizetnie a társaságnak. A hetekben viszont az EpicGames bejelentette, hogy mostantól a játékon belül értékesíti tovább a tartalmait. Az Apple és a Google válaszként letörölte a játékokat a készülékeken, és perre vitte a gyártót.

Az Apple vállalat részvényei ezen a héten 9,04%-ot erősödtek. Az Apple vállalat a technológia vezető vállalatává vált. A cég piaci értéke ezen a héten elérte a 2000 milliárd dolláros álomhatárt. Ráadásul a napokban jelent meg a hír a Bloombergen, hogy előfizetési csomagok bevezetését tervezi az Apple vállalat, különböző szolgáltatásai lesznek csomagokba rendezve elérhetők, kedvezőbb áron, mint ha azokra a felhasználók külön-külön fizetnének elő.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!