A Sanofi bejelentette jövőbeli vezető európai vállalatát, az EUROAPI-t, amely aktív gyógyszerészeti összetevők (API) fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával fog foglalkozni.

Az EUROAPI képviseli a „made in Europe” gondolkodást, és a szakértők szerint 2022-re várhatóan körülbelül egymilliárd euró árbevétellel fog rendelkezni. A betegellátást kritikusan befolyásoló, a közelmúltban növekvő gyógyszerhiány kezelésére az EUROAPI további API-ellátási kapacitásokat biztosít Európának. A Sanofi leányvállalata emellett az EU-n kívüli egészségügyi cégekkel is tartani fogja a kapcsolatot. Emellett a  cég bejelentette Karl Rotthier a Centrient Pharmaceuticals vezérigazgatójának a kinevezését az EUROAPI jövőbeli vezérigazgatójává.

A vállalat részvényárfolyama ezen a héten 2,19%-ot menetelt felfelé. Több újsághír számolt be tavaly arról az EU 300 millió Sanofi vakcinát raktároz, amelyet majd 2021 második felében több engedély után szeretnének felhasználni. A Sanofi S.A vállalat évek óta magas osztalékot fizet, jelenleg a befektetők évente 3,63%-os osztalékhoz juthatnak hozzá.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!