e-mobilitás

A Geely előrejelzései

By augusztus 24, 2020 szeptember 30th, 2020 No Comments

A Geely Atomobily nyeresége 43 százalékkal esett vissza az első félévben, melyben a járványhelyzet arra kényszerítette az ambiciózus kínai autógyártót, hogy csökkentse eladási előrejelzéseit. A 2020 első felében elért nyereség 331 millió dollárra esett vissza. Január és június között a cég 530.446 járművet szállított ki, ami közel 20%-kal alacsonyabb az előző év azonos időszakához képest. Az általános hanyatlás ellenére a csoport piaci részesedése Kínában 6,1%-ról 6,5%-ra emelkedett.

A Geely Automobily részvény árfolyama ezen a héten 8,21%-ot esett. A Geely vállalat az elektromos autózás területén folyamatosan vásárolja fel az európai gyárakat, köztük a Lotus-t, a Protont, a Volvo-t, a Daimler 15%-át és a Smart-ot is. A Geely Automility az első kínai vállalat, mely az egységes platformhasználatot, vagyis hatékonyabb kezelést és gyorsabb átállást biztosít. A Geely évi mintegy kétmillió eladott járművel Kína egyik legnagyobb autógyártója, aminek 22 milliárd dollár értékű Geely Automobility üzletága többet ér, mint például a Fiat Chrysler vagy a Nissan Motor.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!