Az IBM széles körű stratégiai váltás végrehajtásán dolgozik, mely első lépéseit a héten tette nyilvánossá a vállalat.

A Bloomberg viszont arról számolt be, hogy a vállalat körülbelül 10.000 munkahelyet szüntet meg Európában. Ez a múlt havi bejelentésének megerősítését szolgálja, miszerint a szervezet jövőre szeretné felgyorsítani infrastrukturális szolgáltatási üzletágát. Bár az IBM nem erősítette meg az elbocsátási híreket, viszont a szóvivő elmondta, hogy széles szerkezeti változások állnak a vállalat előtt. A vállalat teljes mértékben a hibrid felhőalapú megközelítésre koncentrál, melyek sokkal kevesebb emberi beavatkozást igényelnek, mint a jelenlegi technológia.

A vállalat részvényei ezen a héten 6,34%-ot nőttek. Az IBM az iparág egyik legnagyobb, legrégebben működő és leginnovatívabb szereplője. Az IBM folyamatos fejlődése hívta életre a nyílt, hibrid felhőplatformot is, amely a Red Hat felvásárlásával kapcsolt nagyobb sebességre. Több elemző szerint az IBM az eddiginél is nagyobb fókusszal szervezheti tevékenységét a nyílt hibrid felhő és a mesterséges intelligencia köré. A cég 1961 óta fizet osztalékot, és 24 éve növeli azt, ami arra serkenti a befektetőt, hogy növelje ebben részvényeinek számát.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!