e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A NIO közzétette a második negyedéves számait

A kínai elektromos autóipar egyik legtöbbet fejlődött cége közzétette a legfrissebb, ismét rekord eredményeit. A NIO 2021 júniusában 8083 járművet szállított le, ami 116,1%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest. Összesen 21.896 autó leszállítása történt a második negyedévben, ami 111,9%-kal erősebb a 2020-as második negyedévhez képest. 2022-re jelentős emelkedés várható a cégnél.

A NIO részvényárfolyama ezen a héten 9,5%-ot korrigált. Júniusban a NIO kínai értékesítése Kínában 20%-kal nőtt az előző hónaphoz képest. A kínai elektromos autó startup cég azt tervezi, hogy 2025-ig legalább 3700 akkumulátorcsere-állomást épít ki az elektromos járművekhez.

 

A Geely értékesítési adatai

A Geely Automobile Holding Limited bejelentette, hogy a csoport teljes értékesítési volumene 2021 júniusában 100.163 autó volt, ami megközelítőleg 9%-os csökkenés az előző év azonos időszakához képest, viszont az idei év májusához képest 4%-os emelkedésről beszélhetünk. A csoport export volumene 71%-kal emelkedett 2020 júniusához képest, viszont a kínai piacon belül 12%-os visszaesést produkált a cég. A teljes első félévet tekintve jó híreket közölt a vállalat, hiszen a 630.237-es eladott egység 19%-os növekedést jelent. A vállalat akár a teljes kínai autópiacot is dominálhatja a jövőben.

A Geely Automobile részvényárfolyama ezen a héten 3,56%-ot emelkedett. A Zhejiang Geely Holding Group anyavállalata és a Geely Automobile együttesen 2 milliárd jüant (306 millió dollárt) fektettet be egy új típusú elektromos autó, azaz a Zeekr vállalkozásba. A Geely márka idén több mint 100 üzlet megnyitását tervezi.

 

Az Amazon piacra dobja az otthoni COVID-19 teszt készletet

Az Amazon új tesztkészletei kényelmes, pontos és megfizethető lehetőséget kínálnak az ügyfeleknek a COVID-19 tesztelésére. A cég számára első helyet foglal el az, hogy alkalmazottai és ügyfelei biztonságban és egészségben éljenek. A vállalat emellett továbbra is nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra.

Az Amazon részvényárfolyama ezen a héten 5,72%-ot emelkedett. Az Amazon vállalat részvényei az elmúlt hónapban 14%-kal, 3.642 dollárra emelkedtek. A Yahoo Finance Plus adatai szerint az Amazon az elmúlt hónap legjobban teljesítő mega-cap technológiai részvénye. Az Amazon részvényeinek meglepő felfelé irányuló lendülete Jeff Bezos távozásával szemben néhány veterán stratéga, elemző arra hívta fel a figyelmet, hogy egy nagy felfelé irányuló kitörés lehetősége áll fenn.

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A Mastercard Stand Up To Cancer támogatás

Az „Eat, Engage & Experience with Purpose” program lehetővé teszi a kártyabirtokosok számára, hogy állást foglaljanak a tudatosság és az innovatív rákkutatásra szánt források növelése érdekében. A Mastercard felhívja országszerte a fogyasztókat, hogy vegyenek részt egy 60 millió fős „Stand Up”-ban, azzal a céllal, hogy támogassák a cég programját. Több millió kártyabirtokos segítségével a Mastercard az elmúlt 11 évben eddig több mint 55 millió dollárt ajánlott fel a programnak. Nem ez az első alaklom, hogy a Mastercard adományoz.

A Mastercard részvényárfolyama ezen a héten 0,55%-ot korrigált. A Mastercard a nemrég bejelentett 2021-es pénzügyi év első negyedéves eredményeiben 4,2 milliárd dolláros nettó árbevételt jelentett 4%-kal többet, mint az egy évvel korábbi időszakban. Mind a belföldi értékelési, mind a tranzakció-feldolgozási bevételek terén 7%-os növekedést könyvelhetett el az előző évhez képest, amit a bruttó dollárvolumen-aktivitás és a kapcsolt tranzakciók számának növekedése eredményezett.

 

A Colgate hallgatóját választotta a Chicago-i egyetem

A Colgate junior programjában szereplő Candido Martinez bejutott abba a csoportba, melynek keretében részt vehet a Sokszínűség Bővítése a Gazdaságban programban, melynek a Chicago-i Egyetem Becker Friedman Közgazdaságtudományi Intézete ad otthont. A program támogatja a legkülönbözőbb háttérrel rendelkező tehetséges egyetemistákat, akik érdeklődnek a közgazdasági tanulmányok iránt. A Colgate büszkén jelentette be a hírt, illetve további intézkedéseit egy szebb jövő elérésében.

A Colgate-Palmolive részvényárfolyama 0,96%-ot emelkedett. A Colgate-Palmolive India Ltd. a szájápolás vezető szereplője szerint erős pénzügyi helyzetének és a kulcsfontosságú prioritásokra való „folyamatos összpontosításának” köszönhetően felkészült a kihívásokra. A Colgate-Palmolive India Ltd. szájápolási üzletága az értékesítési forgalmának több mint 90 százalékát teszi ki.

 

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Abbott Laboratories több száz alkalmazottat bocsát el

A vállalat COVID-19 tesztkészleteire a kereslet jelentősen lecsökkent, mivel a világjárvány enyhülését lehet tapasztalni az elmúlt időszakban. Körülbelül 300 munkahely szűnik meg Westbrookban.

Az Abbott Laboratiores részvényei ezen a héten 1,21%-ot emelkedett. Az Abbott bevételei az elmúlt három évben átlagosan 8,2%-kal nőttek, szemben a PerkinElmer 19,0%-os és a Quidel nagymértékű, 100%-os bevételnövekedésével. Az Abbott Laboratiores bevételeinek növekedését a közelmúltban a diagnosztikai eladások növekedése okozta, elsősorban a Covid-19 tesztekből, ami több mint ellensúlyozta a más szegmensekben, elsősorban az orvostechnikai eszközökben tapasztalt visszaesést, ami a világjárvány hatása miatt 2020 első felében elhalasztott műtétek miatt következett be.

 

 

Telemédia vagyonkezelt részvénykosár

 

Donald Trump ismét perli a közösségi médiát

A volt amerikai elnök a napokban bejelentette, hogy a szólásszabadság jegyében pert indít a Facebook és a Twitter ellen. A közösségi platformok sokszor tiltották le Trump bejegyzéseit, illetve megszólalásait, mely miatt a volt elnök többször is bírálta az odalak vezetőit. Trump kérte, hogy vessenek véget a „cenzúrának”. A Facebook még nem nyilatkozott, viszont a vállalat jelenleg igen kiváló helyzetben van a piacon

A Facebook részvényárfolyama ezen a héten 1,21%-ot korrigált. A Forbes elemzői szerint a Facebook bevételei 36%-kal, 116,8 milliárd dollárra emelkednek 2021-re. Továbbá a nettó bevétele valószínűleg 36 milliárd dollárra nő, ami 2021-ben 12,58 dollárra növeli az EPS értékét, ami a 31x-es P/E szorzóval párosulva a Facebook 390 dolláros értékeléséhez vezet, ami 10,5%-kal magasabb a jelenlegi piaci árnál.

 

A Microsoft hackereknek szivárogtatott ki információkat

A Microsoft legújabb biztonsági rései hatalmas fenyegetést gyakorolhat mind a fogyasztókra, mind a vállalkozásokra, így a cég globálisan riadókészültségben van a kibertámadások miatt, a hackerek hozzá tudnak távolról férni az operációs rendszerhez és programokat tudnak telepíteni, adatokat tekinthetnek meg és törölhetnek, vagy akár új felhasználói fiókokat hozhatnak létre.

A Microsoft részvényárfolyama 0,1%-ot emelkedett. A Microsoft 1500 dolláros pandémiabónuszt ad dolgozóinak. A The Verge által látott belső feljegyzésben a szoftveróriás azt írja, hogy ez az egyszeri bónusz a Microsoft most zárult, egyedülálló és kihívásokkal teli pénzügyi évének az elismerésére.

 

A Check Point felhőjét használja az Alibaba

A Check Point Software Technologies bejelentette, hogy kiterjeszti többfelhős támogatását a Check Point CloudGuard integrálásával az Alibaba Cloud-hoz, amely az Alibaba Group és a felhőalapú számítástechnika és a mesterséges intelligencia globális vezetője. Az Alibaba Cloud ügyfelei profitálni fognak a továbbfejlesztett felhőhálózati biztonsági rendszerekből és a leegyszerűsített kezelésekből.

Az Alibaba részvényárfolyama 5,42%-ot esett, míg a Check Point részvényárfolyama 5,87%-ot emelkedett. A Check Point Software Technologies Ltd. esetében az elemzői konszenzus átlagosan tartást javasol, miközben 2,8-as átlagos értékelést adnak. A Wall Street elemzői 133,25 dolláros konszenzusos célárat határoztak meg egy részvényre, ami 8,18%-os emelkedést jelenthet a mai értékhez képest.

 

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A Pfizer és a delta variáns

Egy friss tanulmány szerint, ami a Nature című tudományos lapban jelent meg a Pfizer és AstraZeneca vakcinájával beoltottak csak kb. 10 százaléka védett a koronavírus indiai, delta variánsával szemben. Ugyanakkor a második dózis beadása 95 százalékossá növeli a védettséget. A Pfizer nemrégiben fontolóra vette egy 3. oltás bevezetését, melyről már folynak a tesztek.

A Pfizer részvényárfolyama ezen a héten 0,30%-ot korrigált. A Pfizer augusztusban szeretné megosztani a vakcina harmadik oltásának adatait, és valószínűleg nem sokkal később benyújtja a sürgősségi felhasználási engedély iránti kérelmet.

 

A Coca-Cola befejezi a műanyag felhasználását

A Coca-Cola brit üzeme a Coca-Cola Europacific Partners-szel együttműködve a héten bejelentette, hogy jelentős mérföldkőhöz érkezett a 100%-ban újrahasznosított műanyag felhasználásával kapcsolatban. A cég minden 500 ml-es vagy annál kisebb műanyag palackot 100%-ban újrahasznosított műanyagból fog készíteni, mely további alkalmakkal is újrahasznosítható lesz. A forgalomba helyezés szeptemberben kezdődik, ekkor jelennek meg ezen új, illetve a papír palackok is.

A Coca-Cola részvényárfolyama 0,52%-ot emelkedett a héten. A Fitch Ratings stabilról pozitívra módosította a Coca-Cola Indai leányvállalatának kilátását, miközben megerősítette a palackozó hosszú távú külföldi és helyi pénznemben kibocsátói nemteljesítési besorolását. A pozitív kilátás a vállalat pénzügyi profiljának folyamatos javulását tükrözi, beleértve a 2020-ban lényegesen magasabb működési nyereségességet.

 

A BASF a Bosch-al működik együtt

A német technológiai és vegyipari óriások, a Bosch és a BASF összefogtak annak érdekében, hogy a modern permetezési technológia a világ minden táján elérhetőbb legyen a gazdálkodók számára. A közös vállalkozás részeként az első termék a Smart Spraying rendszer lesz. A program keretében a két cég olyan gyomirtó szereket szeretne forgalmazni, amelyek kevésbé károsak a környezetre. A BASF-nél nem ez az első alkalom, hogy zöldebb beruházásba fektet a cég.

A BASF részvényárfolyama ezen a héten 1,24%-ot emelkedett. A német BASF idén már másodszor jelentkezett a vártnál jobb negyedéves eredménnyel a tervezettnél korábban, és javított az év hátralévő részére vonatkozó előrejelzésén, miközben folytatja az áremeléseket. A vegyipari konszern közölte, hogy most már arra számít, hogy a 2021-es kamat- és adózás előtti eredmény egyszeri tételekkel kiigazítva 7,0 és 7,5 milliárd euró között lesz, míg korábban 5,0 és 5,8 milliárd euró közötti összeget jósolt.

 

 

Best of Innovations vagyonkezelt kosár

 

A Protolabs, mint 3D nyomtatással foglalkozó vállalat

A ProtoLabs egy amerikai székhelyű vállalat, amely prototípusok és kisszériás alkatrészek 3D nyomtatás, fröccsöntés és CNC-megmunkálás segítségével történő, digitális gyártására specializálódott. A folyamat digitálisan folyik, ezért gyors és költséghatékony. A ProtoLabs Inc részvényei jelenleg túlértékesített területen tartózkodnak, miután részvényenként 84,44 dollár értékben cseréltek gazdát. A ProtoLabs bioprintelési szolgáltatások kínálatával beléphet a biográfiai piacra. Ez a fajta lépés ugyan meglehetősen távolinak tűnik, de megfelelő ütemezéssel a Proto Labs kiemelkedhet a versenytársai közül.

A ProtoLabs részvényárfolyama ezen a héten 4,1%-ot emelkedett. A ProtoLabs cég múltja azt mutatja, hogy tudják, hogyan kell növelni a vállalkozásukat. A vállalat a 2013-2019 közötti időszakban+19%-os összetett éves növekedési rátával növelte bevételeit. A ProtoLabs jó helyzetben van ahhoz, hogy folytassa a felvásárlásokat, ahogy eddig is tette, és konszolidálja a teret, ami csökkenti a félelmetes versenytársak számát is

 

Várható emelkedés a Nextera Energy-nél

A Nextera Energy Észak-Amerika legnagyobb szél-és napenergiából megújuló energiát termelő vállalata. Az amerikai vállalat 8,7 millió ember áramellátását biztosítja és 15 amerikai államban 47 szélerőműparkkal rendelkezik. A fenntarthatóság kulcsfontosságú szerepet játszik a Nextera Energy-nél, és a vállalat igazi úttörőnek számít az Egyesült Államokban a megújuló energiaforrások terén. A Nextera Energy társaság a Morgan Stanley elemzői szerint várhatóan 0,68 dolláros EPS-t fog jelenteni, ami 4,62%-kal magasabb, mint az előző negyedévben. Legfrissebb konszenzusos becslés szerint a cégnek 5,06 milliárd dolláros negyedéves bevételre van szükség, ami 20,47%-kal magasabb az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest.

A Nextera Energy részvényárfolyama 0,96%-ot emelkedett ezen a héten. A teljes évet tekintve a Zacks Consensus Estimates szerint elemzők részvényenként 2,51 dolláros és 20,16 milliárd dolláros bevételre számítanak. Ezen összegek 8,66%-os, illetve 12%-os emelkedést jelentenek a tavalyi évhez képest.

 

 

Egyedi részvények

 

Walmart és a fenntarthatóság

A Walmart a ruházati üzletet üzemeltető H&M csoporttal, az Ikea-val és a Kingfisher Plc kiskereskedelmi céggel együtt. most indította el a Race to Zero-t, ami egy fenntarthatósági kezdeményezés, melynek célja, hogy a globális felmelegedést 1,5 Celsius-fokra korlátozza, ami összhangban van a Párizsi Megállapodásban írt irányelvekkel. A kiskereskedők azon dolgoznak, hogy 2050-ig nulla szintre korlátozzák üvegházhatásúgáz-kibocsátásukat. A Walmart fenntarthatósági céljai között szerepel még a 100%-ban megújuló energia elérése 2035-ig. Kritikusok szerint a Walmart egyes áruházaiban még mindig sűrűn használ műanyag zacskót. Connecticutban a Walmart most felajánlja az ügyfeleknek a 4 milliméternél vastagabb műanyag zacskó lehetőségét. A Walmart legfrissebb sokszínűségi jelentése szerint a kisebbséghez tartozó alkalmazottak teszik ki az új alkalmazottak 28%-át.

A Walmart részvényárfolyama 0,14%-ot emelkedett a héten. A Walmart teljes bevétele 2,7%-kal, 138,3 milliárd dollárra nőtt a legutolsó negyedévben. A szegmens nettó árbevétele 5%-kal 93,2 milliárd dollárra nőtt a negyedévben.

 

Nagy bumm előtt az Inditex

Az Inditex mint, a spanyol kiskereskedelmi óriás, azzal kezdte meg a kampányát, hogy újraaktiválta számos márkája személyzetének felvételét. Az Amancio Ortega üzletember égisze alatt álló Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Zara Home elkövetkezendő időszakban fiatalokat keres munkavégzésre. Az elkövetkező hónapokban és években az Inditex ruházati hálózata alkalmassá vált arra, hogy az online divatboom egyik szereplője legyen. A tavalyi első pénzügyi negyedévében a vállalat kénytelen volt felfüggeszteni működését az áruházak 88%-ában. A spanyol Inditex, a Zara divatmárka tulajdonosa az első veszteségét Indiában könyvelte el, miután az eladások 28%-kal zsugorodtak a Coviddal kapcsolatos lezárások és szigorú korlátozások miatt. A Zara, a világ legnagyobb divatcsoportja minden évben nettó nyereséget könyvelt el. Az Inditex cégnek a JP Morgan vételi minősítést adott. Georgina Johanan, a JP. Morgan elemzője a részvény célárát 30 euróról 32 euróra emelte.

Az Inditex részvényárfolyama 2,11%-ot növekedett. Az Inditex társaság azt közölte, hogy június 6-ig boltjai 98 százalékát már újranyitotta, bár az üzletek rövidebb ideig vannak nyitva, mint a pandémia előtt. Az Inditex részvény vétele kiváló lehetőség egy közepes, vagy nagyobb portfolióba.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá