A floridai székhelyű közüzemi szolgáltató és a megújuló energiaforrásokkal foglalkozó NextEra Energy társaság nettó bevétele 1,67 milliárd dollár, azaz 0,84 dollár volt részvényenként az idei első negyedévben, ez növekedés az egy évvel korábbi 421 millió dollárhoz képest.

Korrigált alapon a cég nyeresége a negyedévben 1,33 milliárd dollár, azaz részvényenként 0,67 dollár lett, szemben az előző év első negyedévében elért 1,17 milliárd dollárral. A társaság 3,73 milliárd dolláros bevételt ért el a negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 4,61 milliárd dollárral. A társaság floridai villamosenergia- és könnyű üzletágának nettó jövedelme 720 millió dollárra nőtt a negyedévben. Megújuló energiával foglalkozó üzletága, a NextEra Energy Resources 598 millió dolláros korrigált nyereséget ért el a negyedévben, szemben a tavalyi első negyedévi 529 millió dollárral.

A Nextera Energy Inc. részvényárfolyama ezen a héten 0,93%-ot korrigált. A környezetvédő befektetőknek közép és hosszútávon is jó lehetőség a cég részvénye, mert leányvállalatai révén a NextEra Energy tiszta, károsanyag-kibocsátás nélküli villamos energiát termel hét kereskedelmi atomerőműben Floridában, New Hampshire-ben és Wisconsinban.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!