Az online piac egyik nagy szereplője Alibaba Group Holding Limited vegyes pénzügyi eredményeket jelentett 2020. negyedik negyedévében, mely március 31-én zárult le.

Az egy részvényre jutó korrigált nyereség 10,32 RMB (kb. 1,60 dollár) volt, jóval kevesebb az elemzők által jósolt RMB11,66-nál. Az Alibaba Group 811 millió éves aktív fogyasztót vagy „aktív vásárlót” jelentett Kínában a 2021 március 31-én véget ért 12 hónapban. Ez a szám az elemzői előrejelzéseket is felülmúlta, nagyjából 30 millió vásárlóval az időszakra. Ez 11,7% körüli éves növekedést jelent, illetve az Alibaba eddigi legerősebb negyedéves teljesítményét is az elmúlt 1 év távlatából nézve, mellyel ismét dominálja a kínai piacot.

Az Alibaba részvényárfolyama 7,01%-os mínusszal zárta a hetet. A visszaesés oka az, hogy az Alibaba rekordbírságot, 2,8 milliárd dollárt fizetett ki nemrég, ami részvény eladási hullámot indított el a kínai technológiai részvények kereskedelmében. Ugyanis Kína szigorította a technológiai szektort és vizsgálatot indított a piaci visszaélések sokasága, az erőfölény és az Ant Group pénzügyi fintech cég tőzsdei engedélyei körüli bonyodalmak miatt. A hongkongi Jefferies elemzője szerint a 2022-es pénzügyi évben arra számítanak, hogy az Alibaba kiigazított ebidta részvényenként árfolyama továbbra is mérsékelt erősödést mutathat éves szinten, mivel az Alibaba jelentősebb profitot fektet be a jövőbeli növekedés érdekében.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!