Egyedi részvények

Miért is jó lehetőség a Walmart részvénye?

By február 24, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
Az amerikai Walmart Stores céget 1962-ben alapította Sam Walton. A világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi cége és árbevétele alapján a világ legnagyobb vállalata.

Az amerikai webáruházak közül ők az egyik legmegbízhatóbbak és óriási választékkal rendelkeznek. Az Amerikai Egyesült Államokban, Mexikóban és Kanadában a legtöbb alkalmazottat foglalkoztató munkaadó a versenyszférában. Az USA-ban a kiskereskedelmi piac 8,9%-át tudhatja magáénak.

A Walmart 1989-ben lett tőzsdei szereplő valamivel több, mint 20 dollárt ért akkor egy részvénye, jelenleg 118,58 dollár a részvényenkénti ára. A Walmart jelenlegi vezérigazgatója, Doug McMillon nagy erőfeszítést tesz az internetes kereskedelem térnyerésébe. Az Amazon versenytársának tartja magát. Furcsa kettőséget képvisel a világ legnagyobb szupermarket-láncaként számon tartott amerikai Walmart. A vevők érdekében mindent a lehető legolcsóbban kínálnak, de ennek érdekében drasztikusan alacsonyan tartják a saját költségeiket, ami viszont sok helyen azt jelenti, hogy dolgozóikon spórolnak. Az amerikai Walmart tavaly ősszel kezdte meg a legújabb házhozszállítási szolgáltatását, amelynek keretében nem csak az ajtóig viszi el az élelmiszereket és italokat, hanem még a hűtőbe is bepakolja azokat a futár. Igaz ezzel már az Amazon is próbálkozott, de az eddigi hírek alapján a Walmart-nak ez jobban sikerült és ráadásul nagyobb összegeket hozott a bevételi számaiban.

A Walmart részvény árfolyama 0,17%-ot emelkedett ezen a héten, míg az elmúlt egy hónap 4,46%-ot.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!