e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A NIO ET7 kapja a 2021-es Red Dot díjat

A kínai vállalat első intelligens, teljesen elektromos szedánja, az ET7 kiváló formatervezési minőségéért megnyerte a Red Dot terméktervezési díjat, mindössze 6 hónappal a jármű megjelenése után. Ez a nyeremény már a 4. Red Dot-díj, amelyet a NIO-nak ítéltek oda.

A NIO részvényárfolyama ezen a héten 3,92%-ot korrigált. A NIO teljes piaci felső határa meghaladja a 74 milliárd dollárt. A NIO egy gyorsan növekvő elektromos autóipari vállalat, amely a kínai piacot célozza meg. A cég több autómodellt is értékesít, és reméli, hogy ez lesz az ország legnagyobb alternatívája a Tesla-val szemben.

A NIO drága értékelése főleg azért van, mert a befektetők úgy vélik, hogy a vállalatnak erős piaci részesedése lesz Kínában, amely az elektromos járművek legnagyobb piacává vált.

 

Az Nvidia patch-et dobott ki

A videókártyagyártó kilenc kritikus hibát javít a Jetson SoC keretrendszerében ahhoz kötve a kriptográfiai algoritmusaiban, melyeket bányászok és gamerek milliói használnak világszerte. Az NVIDIA hibák garmadáját jelentette be, melyekhez ismételten hackertámadásokat párosított, csakúgy, mint a Microsoft az idei évben. A cég chipkészleteit általában beágyazott számítási rendszerekhez, gépi tanulási alkalmazásokhoz és autonóm eszközökhöz, például robotokhoz és drónokhoz használnak.

Az Nvidia részvényárfolyama ezen a héten 2,1%-ot emelkedett. A Covid-19 világjárvány által kiváltott félvezetők globális hiánya ellenére az Nvidia-nak minden eddiginél több chipet sikerült eladni az elmúlt évben. Az Nvidia videojáték-szegmense az idén 50%-kal, 11,6 milliárd dollárra nőhet. A videójáték szegmens bővülése hozzájárul az összes bevétel 48%-os növekedéséhez, ami akár 24,7 milliárd dollár is lehet ebben az évben.

 

A Volkswagen bérautókba fektet

A német Volkswagen megerősítette, hogy fontolóra veszi az Europcar autókölcsönző társaság többségi részesedésének megszerzését, mivel igyekszik kiaknázni azt a tendenciát, hogy a fogyasztók inkább járművet bérelnek, mintsem járművet birtokolnak. A piacvezető Volkswagen közölte, hogy potenciális ügyletet fontolgat, a befektetőkkel, az Attestor-ral és a Pon Holdings-szal együtt. A tranzakció értéke 3,3 milliárd euróba (3,94 milliárd dollár) kerülne az adósságokkal együtt.

A Volkswagen részvényárfolyama ezen a héten 1,05%-ot korrigált. A Volkswagen-nek egy most megítélt bírósági per miatt 16 millió eurót kellett fizetniük az ID3 és az ID4 tulajdonosainak, mert a cég túlbecsülte a hőszivattyú hatékonyságát, amit ezen gépekbe épített, ugyanis -25 Celsius-fokos hőmérsékleten, a hatás valójában nem 30, hanem 10-20 százalékkal növelte a hatótávolságot. A Volkswagen viszont első helyen szeretne maradni hosszabb távon az elektromos autózásban Európában, ezért minden fejlesztést alkalmaz az autóinál.

 

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Abbott előrejelzése az idei évre

Az Abbott Laboratories nemrégiben közölte, hogy csökkenti az egy részvényre jutó előrejelzéseit 2021-re, mivel a vállalat által gyártott Covid-19 tesztek iránti kereslet jelentősen csökkent. A bejelentést követően az Abbott árfolyama csaknem 11 dollárral-több mint 9%-kal-részvényenként 105,79 dollárra esett vissza a piac zárásakor, szemben az előző héten elért 117 dollárral. A Yahoo Finance szakértői által kihirdetett keddi részvényárfolyam a legalacsonyabb 2020. október 30. óta.

Az Abbott Laboratories részvényára ezen a héten 2,17%-ot emelkedett. Az Abbott Laboratories globális egészségügyi cég, amely segíti az embereket az élet minden szakaszában. A cég portfóliója átfogja az egészségügy teljes spektrumát, így vezető szereplő a diagnosztikai, orvostechnikai eszközök, táplálkozási termékek és márkás generikus gyógyszerek piacán.

 

 

Telemédia vagyonkezelt részvénykosár

 

A Check Point kiberbiztonsági rendszerekkel jelentkezik

A MarketsandMarkets kutatási jelentése szerint a globális felhőbiztonsági piac várhatóan a tavalyi 34,5 milliárd dollárról 2025-re 68,5 milliárd dollárra nőhet. A CheckPoint Therapeutics 508 millió dolláros bevételt könyvelhetett el, ami 4%-os növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. Ez részvényenkénti 1,54 dolláros nyereséget jelentett, ami 9%-os növekedés éves összevetésben. A Check Point Therapeutics részvényárfolyama ezen a héten 12,31%-ot emelkedett. A Check Point Software Technologies Ltd. egy tel-aviv-yafói izraeli székhelyű szoftvercég, amelynek piaci kapitalizációja jelenleg 15,8 milliárd dollár. 2021 első negyedévének végéig a Check Point Software Technologies Ltd. 31 fedezeti alap portfólióban volt megtalálható.

 

Lehullott a lepel a Windows 11 funkcióiról

A Microsoft egy virtuális eseményen mutatta be a Windows 11-et, a „következő generációs” operációs rendszert, ami lehetővé teszi az Android-alkalmazások futtatását a Windows felületén. A vállalat a Windows 10 után kisebb biztonsági frissítéseket ígért, mivel ez gyakori panasz a Windows-felhasználók körében a mai napig. A Windows 11 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több asztali gépet egyesítsenek munkához vagy a játékokhoz, akár más MAC gépekkel is összekötve akár a felhőben is. A Microsoft szerint jelenleg körülbelül 1,3 milliárd eszköz futtatja a Windows 10 rendszert.

A Microsoft részvényárfolyama a héten 2,15%-ot emelkedett. A Microsoft kijelentette, hogy a Windows 11 új felhasználói felületet, új Windows áruházat és még sok minden mást fog tartalmazni.

 

Az Amazon hatalmas lépést tett a podcast műsorok világában

Az Amazon Music egyre komolyabban foglalkozik podcast gyártással. A héten a vállalat bejelentette, hogy nem nyilvános összegért felvásárolja az Art19-et, amely egy fő podcast-tárhely szolgáltató platform. Ez azt jelenti, hogy az Amazon mostantól egy teljesen új felületet fog adni a podcasterek műsorainak megrendezésében, valamint a hirdetések értékesítésében. Ez jelentős lépés az Amazon számára, mivel úgy tűnik, hogy nagyobb szerepet vállal a podcasting világában. Az AWS még nem tudni, hogy része lesz-e a projektnek.

Az Amazon részvényárfolyama 2,45%-ot korrigált a héten. Az Amazon az utóbbi években az agresszívebb növekedési profilja miatt mindenkit maga mögé parancsolt. A Wall Street arra számít, hogy az e-kereskedelmi óriás az elkövetkező öt évben négyszeresére növeli az EPS-ét. A Jefferies elemzője, Brent Thill megismételte, hogy az Amazon vételi osztályzatot érdemel és a tőzsdei árfolyam célára 4200 dollár.

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A Visa terjeszkedésbe kezdett

A Visa Inc. beleegyezett a svéd Tink AB nyílt banki platform megvásárlásába, mivel a fizetési óriás a kártyahálózaton túli terjeszkedést szeretne elérni. A San Franciscó-i Visa közleménye szerint összesen 1,8 milliárd eurót fizet-beleértve a készpénzt és a visszatartási ösztönzőket is-a fintech cég megvásárlásáért. A startupot Stockholmban alapították 2012-ben, és körülbelül 400 alkalmazottja van. A cég olyan technológiával rendelkezik, amely több mint 3400 bankhoz kapcsolódik, és Európa-szerte több mint 250 millió banki ügyfelet ér el.

A Visa részvényárfolyama ezen a héten 3%-ot emelkedett. David Koning, Robert W. Baird elemzője fenntartotta a részvény vételi besorolását, amelynek árcélja 282 dollár lett, ami 18,7%-os emelkedési potenciált jelent a jelenlegi 237,2 dolláros szinthez képest. A Visa elemzőinek átlagos 269,20 dolláros árcélja a jelenlegi szinthez képest 13,2%-os emelkedési potenciált jelent. A részvények az elmúlt évben 22,6%-kal gyarapodtak.

 

Füldugó miatt perelik a 3M-et

Egy az amerikai hadseregben szolgáló veterán azt állítja, hogy a 3M és leányvállalata, az Aearo Technologies LLC által gyártott füldugók használta során nem biztosítják a megfelelő védelmet a zaj szennyezés ellen. A peres 1,7 millió dolláros kártérítést kapott a vállalatoktól halláskárosodása és fülzúgása miatt. A vállalat maszkjaira emellett jelentősen lassult a kereslet az elmúlt időszakban a koronavírus lassulása miatt.

A 3M Company részvényárfolyama ezen a héten 1,64%-ot emelkedett. A vállalat augusztus 20-án fizeti soron következő osztalékját befektetőinek. A befektetőknek jó hír lehet, hogy a 3M tudományos alapú globális technológiai vállalat felállítana egy új kutatási és fejlesztési technikai központot Dublinban.

 

Az Unilever műanyagok újra hasznosításába kezd

A zöldebb jövőre törekvő Unilever csatlakozott a Nextek globális NEXTLOOPP projektjéhez, amelynek célja a szennyezés csökkentése a fogyasztók által szemétbe dobott csomagolási hulladékból. Az Unilever és a Nextek a projekt többi partnerével együtt nekilátnak annak a kihívásnak, hogy előállítsák az rPP-t hagyományos mechanikus újrafeldolgozó infrastruktúra révén.

Az Unilever vállalat részvényei ezen a héten 0,56%-ot korrigáltak. Az Unilever vállalat az FTSE 100 indexen belül az egyik legdinamikusabban fejlődő vállalat, illetve az egyik legnagyobb fogyasztási cikkeket gyártó cég a világon. Az Unilever árfolyama az elmúlt három hónapban 14%-kal emelkedett. A legújabb negyedéves eredmények éves szinten 5,7%-os árbevétel-növekedést mutattak. Az Unilever élelmiszer- és üdítőszegmensében az értékesítés közel 10%-kal nőtt.

 

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A Gilead gyógyszere még mindig az egyik leghatékonyabb

A Gilead Sciences vírusellenes szere a Remdesivir lett az FDA által először jóváhagyott gyógyszerkészítménye a Covid-19 betegségeinek és szövődményének csökkentésére. A vállalat mióta csak használják a készítményt azóta is valós adatokat gyűjt a gyógyszer hatásáról. Az adatok továbbra is azt mutatják, hogy a gyógyszer csökkenti a halál kockázatát és segíti a betegeket, hogy hamarabb el tudják hagyni a kórházakat. A tanulmányok szerint a Gilead gyógyszerrel végzett kezelése lényegesen alacsonyabb halálozási kockázatot eredményezett.

A Gilead Sciences részvénye ezen a héten 0,1%-ot korrigált. Az RBC Capital elemzője, Brian Abrahams ezen a héten fenntartotta a vételi minősítést a Gilead Sciences-nél, azt 82 dolláros árcélként határozva meg, ami körülbelül 22,30%-kal haladja meg a jelenlegi 67,88 dolláros árfolyamot.

 

Késik a Pfizer oltása Kanadában

A Pfizer és a Moderna COVID-19 vakcinák már felhasználhatók Ottawa 11 közösségi oltási klinikáján. A Pfizer szállítmánya technikai okok miatt hónapokat késett a régióban. A város azt is megerősíti, hogy „viszonylag kis számú lakos” elutasította a Moderna-vakcina beadását, mert Pfizer vakcinát akartak a második oltásként. A héten Ottawa városa bejelentette, hogy csak a Moderna COVID-19 vakcinák állnak rendelkezésre 18 éves vagy annál idősebb felnőttek számára a Pfizer-adagok késedelmes szállítása miatt Kanadában.

A Pfizer részvénye ezen a héten 0,44%-ot emelkedett. A Seeking Alpha elemzői szerint a Pfizer hosszabb és mély folyamatokkal rendelkezik, amelyeknek az elkövetkező években stabil jövedelemnövekedést kell eredményezniük. A társaság részvényei még mindig olcsóak és szilárd jövedelemhozamot kínálnak, ami vonzóvá teheti a részvényeket. A részvényenkénti 40 dollárért a Pfizer értéke jelenleg 220 milliárd dollár, ami a piaci kapitalizáció alapján a világ egyik legnagyobb egészségügyi vállalatává teheti a céget.

 

A Kellogg Summer Stock Up programja

A Kellogg és a michigani United Ways ismét megkezdte a „Summer Stock Up” néven ismert kezdeményezését, amelynek középpontjában az élelmiszer biztosítása áll a szegényebb háztartások számára. A nyár folyamán igen sok háztartásban hiánycikknek számít a megfelelő ivóvíz vagy a tápértékekben gazdag reggeli. Más helyi élelmiszer-gyűjtési kezdeményezésektől eltérően a Summer Stock Up pénzbeli adományokat biztosít.

A Kellogg részvényárfolyama ezen a héten 0,53%-ot emelkedett. A gyorsan növekvő növényi fehérje opciókra való összpontosítás stratégiájának megfelelően a Kellogg Company K Away From Home csatornája kiterjesztené partnerségét a Sodexóval. A megállapodás alapján a Kellogg három éven keresztül több mint 3000 Sodexo helyszínen vezeti be a MorningStar Farms cég Incogmeato Burger pogácsait.

 

 

Egyedi részvények

 

A Nike több, mint 20%-ot emelkedett

A Nike, mint a világ elsőszámú sportszergyártója a héten közölte, hogy éves összevetésben 96 százalékkal, 12,34 milliárd dollárra emelkedtek bevételei. Ebben a negyedévben minden bevétel rekordot döntött, hiszen negyedéves bevétele meghaladta a 12 milliárd dollárt. A működési költségek 69 százalékkal, 6,68 milliárd dollárra emelkedtek. A Nike adózott eredménye 291 százalékkal, 1 milliárd 509 millió dollárra nőtt, míg az egy részvényre jutó nyereség hígított értéke 282 százalékkal, 93 centre ugrott. Elemzők 11,01 milliárd dolláros bevételre és részvényenként 51 centes nyereségre számítottak. A Nike legnagyobb piacán, Észak-Amerikában a bevétel több mint kétszeresére, 5,38 milliárd dollárra nőtt március-májusban, meghaladva a 4,31 milliárd dolláros elemzői becslést is.

A Nike részvényárfolyama ezen a héten 20,20%-ot emelkedett. A Nike vállalat vezetése arra számít, hogy a júniusban elindult új pénzügyi évben a bevételek több mint 10 százalékkal, 50 milliárd dollár fölé emelkednek. Elemzők 48,46 milliárd dolláros bevételi előrejelzéssel számoltak.

 

A Cisco Systems részvényei érdekesek a fedezeti alapoknak

A Cisco Systems részvényei teljes egészében kimaradtak a 2020-as technológiai raliból. A Cisco System ezen időszak alatt 3,5%-ot emelkedett, míg a Nasdaq Composite 44%-ot. Amikor a befektetők 2021 második felében a vállalati technológiai fejlesztések várható gyorsulását kívánták kihasználni, akkor fordultak a Cisco felé. A Cisco Systems állománya egy év alatt 17,34%-kal emelkedett. A befektetők erősséget remélnek a Cisco Systemtől, a pár héten belül megjelenő negyedéves jelentésekor. A társaság várhatóan 0,82 dolláros EPS-t fog jelenteni, ami 2,5%-os növekedést jelent az előző negyedévhez képest.

A Cisco Systems Inc. már március végén 59 fedezeti alap portfoliójában volt megtalálható. A Cisco Systems közölte, hogy a Webex számára új funkciókat indít. Az olyan konferencia-platformok, mint a Webex, a Zoom és a Microsoft webes szolgátatási megnövekedtek az elmúlt egy év alatt. A Cisco Systems, amely egy új Webex logót is bemutatott, közölte, hogy új hibrid munkacsomagja akár 40%-kal olcsóbb, mint versenytársai programjai és applikációi. A vállalat szeptember óta 800 új funkcióval és eszközzel egészítette ki a hibrid munkára irányuló találkozókat, telefonálást, üzenetküldést és eseménykezelést.

A Cisco System részvényárfolyama ezen a héten 1,9%-ot emelkedett. Az egész évre vonatkozóan a Zacks Consensus elemzői 3,20 dolláros részvényenkénti nyereséget és 49,67 milliárd dolláros bevételt prognosztizálnak, ami -0,31%, illetve + 0,75%-os változást jelentene az előző évhez képest.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!