e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A Tesla biztonságos

A Tesla Model 3 megszerezte a Top Safety Pick+ besorolást az Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) intézménytől, viszont Elon Musk még mindig úgy gondolja, hogy van mit javítani, annak ellenére, hogy a Model X is hasonlóan szerepelt a törésteszteken. A Twitteren közzétett bejegyzésében Musk megjegyezte, hogy a Tesla a maximális biztonsági pontszámok elérésére törekszik az IIHS tesztjein, beleértve az ügynökség összes alkategóriáját és az egyedi teszteket. Az IIHS Top Safety Pick+listájának részét képező járműveknek olyan kritikus teszteken kell „jó” pontszámot elérniük, mint a vezetőoldali biztonság, az első, az oldalsó, a tető szilárdsági tesztjei.

A Tesla részvénye ezen a héten 1,05%-ot emelkedett. A Tesla a Q2. negyedév időszakában új csúcsokat döntött, ebben a negyedévben a Tesla gyártó 201.250 járművet szállított le, szemben az előző negyedévi 184.800 és egy évvel ezelőtti 90.900 járművel. A Tesla ebben a hónapban megkezdte a késleltetett szállításokat a Model S Plaid, a luxusszedán megújult változatával.

 

Az Xpeng 1,8 milliárd dollárt gyűjtött Hongkongban

A kínai intelligens elektromos járműgyártó, az Xpeng Inc. közölte, hogy 1,8 milliárd dollárt szeretne összegyűjteni termékpalettájának bővítése és technológiájának fejlesztése érdekében, azáltal, hogy részvényeit szerdán 165 hongkongi dollárra árazta be a hongkongi tőzsdén. A guangzhou-i székhelyű társaság 85 millió részvényt adott el, ami a részvények 5%-ának felel meg a tájékoztató szerint. Az Xpeng a tervek szerint a P7 innovációira fogja fókuszálni a beérkező összeg első részeit.

Az Xpeng Inc. részvényárfoyama ezen a héten 3,75%-ot emelkedett. Az Xpeng a héten jelentette be, hogy júniusban 6565 járművet szállított le. Az Xpeng vállalat piaci kapitalizációja jelenleg nagyjából 35,1 milliárd dollár és értéke az idei várható árbevétel 15,7-szerese. A kínai elektromos autó piac befektetői számára érdekes az Xpeng részvényeket figyelni és alacsony árfolyamokon step by step részvényeket vásárolni.

 

Finnország első BYD e-buszai

Nobina, Finnország és az északi régió egyik legfontosabb tömegközlekedési szolgáltatója számára 43 új, 15 méteres e-buszt szállított le a BYD. Az átadás a BYD első jelenlétét is jelzi a finn buszpiacon. A teljes megrendelés 119 e-buszról szól, ami Finnország valaha volt legnagyobb buszberuházása.

A BYD részvényárfolyama 1,63%-ot korrigált a héten. A BYD a világ vezető elektromos buszgyártója Spanyolország és Portugáliá tömegközlekedési szolgáltatóitól kapott megrendeléseket a legkeresettebb 12 méteres eBus-modelljére. Ezzel a megrendeléssel a BYD tovább erősítette pozícióját Európában, mint preferált elektromos busz-beszállító.

 

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Unitedhealth jelentős összeget fordít intézményeire

Az UnitedHealth Group célja, hogy 2025-ig 600 millió dollárnyi hiányt orvosoljon az orvosi képzésében. Az egészségügyi biztosítási óriás a múlt héten tette közzé éves fenntarthatósági jelentését, ahol három stratégiai célt vázolt fel a megfizethetőség javítása érdekében. Az ápolási hiányosságok kezelése mellett a vállalat azt mondta, hogy tagjai legalább 20%-át évente frissülő ellátásban részesítik 2030-ig, valamint biztosítani akarják, hogy a járóbeteg-műtétek és radiológiai szolgáltatások 55%-át magas színvonalú, költséghatékony módon biztosítsák.

A UnitedHealth Group részvényárfolyama ezen a héten 1,82%-ot menetelt. A Wall Street-i elemzők azt várják, hogy az UnitedHealth Group ebben a negyedévben részvényenként 4,40 dollár nyereséget könyvel el. A Morgan Stanley szerint a cég 69,55 milliárd dolláros bevételre tehet szert ezen időszak alatt. Hosszútávú vásárlásra ajánlják a papírjait.

 

 

Telemédia vagyonkezelt részvénykosár

 

A Facebook ünnepel

A Facebook részvényárfolyama töretlenül emelkedett, és június 28-án a cég elérte az 1 billió dolláros piaci értéket, mindössze 17 évvel az alapítása és kilenc évvel a tőzsdére lépés után. A héten a bíróság elutasította a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság perét, amely a Facebook monopóliumát vizsgálta. Bár a jelek szerint a vállalat ellen újabb per indul az ügyben, Mark Zuckerberg vezérigazgató mégis ünnepelve jelentette be a mérföldkövet.

A Facebook részvényárfolyama ezen a héten 3,9%-ot emelkedett. Morgan Stanley szerint a Facebook ösztönzi a hirdetések növekedését és ezáltal a rövidtávú esetleges visszaesések mellett a cég akár további erőfölényt is szerezhet. A Facebook továbbra is az első helyezett a nagy tőkés közösségi média részvények között.

 

A Fiserv új CRM rendszere

A Fiserv elindította az EnteractSM-et, egy új, felhőalapú ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) platformot a pénzügyi intézmények számára. A Microsoft Dynamics 365-re épített Enteract lehetővé teszi a pénzügyi intézmények számára, hogy növeljék piaci részesedésüket és elmélyítsék az ügyfélkapcsolatokat azáltal, hogy betekintést nyújtanak a bankároknak az ügyfelek adataiba és tevékenységeibe. A Fiserv megemlítette, hogy az ügyfelek folyamatos tájékoztatást fognak kapni a bank tevékenységeiről. Nem ez az első új platformja a vállalatnak az elmúlt időszakban.

A Fiserv részvényárfolyama ezen a héten 0,26%-ot nőtt. A Fiserv hosszútávon kiváló lehetőség, hiszen technológiájának köszönhetően lehetségessé vált a gyorsabb banki művelet. Illetve a segítségével a bankokat és a hitelszövetkezeteket abban támogatja, hogy online tudjanak kapcsolatot tartani az ügyfeleikkel.

 

Hatalmas siker a Rise with SAP

A német SAP szoftveróriás elmondta, hogy a Rise cloud átalakítási programja lendületet vett az ázsiai-csendes-óceáni térségben, mivel a régióban a cégek felgyorsítják a felhőalapú vállalati erőforrás-tervezési (ERP) alkalmazásokra való áttérést. Az idei virtuális Sapphire Now konferencián tartott regionális sajtótájékoztatón Scott Russell, az SAP ügyvezető igazgatójának tagja elmondta, hogy a Rise with SAP 2021 januárjában való elindulása óta az SAP több, mint 100 ügyfelet vonzott a programba, köztük a Thai Medical és Ra Chem Pharma vállalatot Thaiföldön.

Az SAP részvényárfolyama ezen a héten 1,38%-ot emelkedett. Az 1972-ben az IBM volt alkalmazottai által alapított SAP cég adatbázis-technológiát és vállalati erőforrás-tervező szoftvert biztosít a vállalkozások számára a világ minden táján. Több mint 180 országban a vállalat 440.000 ügyfelet szolgál ki, amelyeknek körülbelül 80%-a kis- és középvállalkozás.

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A Novartis kitart a génterápia mellett

A svájci Novartis gyógyszergyártó bekerülhet az mRNS technológia területére, amely a koronavírus-járvány idején előtérbe került. Az mRNS technológia kritikus szerepet játszott a vakcinafejlesztés során.  A cég sok más vállalathoz csatlakozott 2018-ban, amikor egy kaliforniai létesítményben felhagyott az antivírusos és baktériumellenes kutatásokkal, mivel arra a következtetésre jutott, hogy a siker inkább a génterápiás módszerekben rejlik.

A Novartis részvényárfolyama ezen a héten 0,25%-ot korrigált. Novartis AG. azt szeretné, ha a Roche Holding AG visszatérítené 210 millió dollárját, miután svájci riválisát azzal vádolta, hogy a Novartis többet fizetett ki egy 16 évvel ezelőtt megkötött szabadalmi licence szerződésben. Mindkét vállalat részvényére középtávon vételi ajánlatott javasoltak a Commerzbank elemzői.

 

Az Essilor Indiában tevékenykedik

Az Essilor Group a héten bejelentette, hogy 2022 végéig 2000 Eye Mitra optikai központot kíván telepíteni India területén. A társadalmi és üzleti program a látáskorrekció biztosításának, a készségek fejlesztésének és a munkahelyteremtésnek a problémáival kíván foglalkozni. A vállalat pályázatokat fog kihirdetni más cégek számára a központok építése érdekében. Az Essilor csapata támogatást nyújt a boltok felállításához és a márkaépítéshez, valamint biztosítja az Eye Mitra üzletek időben történő termékellátását is. A vállalat eme beruházása a cég globális látásjavtó tervéhez tartozik.

Az EssilorLuxottica részvényárfolyama ezen a héten 1,92%-ot korrigált. Az EssiorLuxottica szeretné folytatni a GrandVision optikai cég megvásárlását, így várhatóan tovább emelkedhet a Ray-Ban napszemüvegek árai. A GrandVision külön üdvözölte az EssilorLuxottica döntését, amely szerint a milliárdos Van der Vorm család által ellenőrzött HAL Investments tulajdonában lévő 76,7%-os részesedés megszerzése várhatóan hamarosan befejeződik.

 

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

Az IBM diákokkal működik együtt

A Floridai Egyetem az IBM-mel együttműködve hívja fel a tanulók figyelmét, hogy csatlakozzanak egy virtuális innovációs kihíváshoz, amelynek célja az állam legsürgetőbb természetvédelmi problémáinak kezelése. Az IBM mérnökök tucatját kereste meg, hogy csatlakozzanak az IBM Data Science közösséghez azáltal, hogy részt vesz a Florida Hacks és az IBM hackation rendezvényén, amelyen a diákokat felkérik, hogy segítsenek a környezetben tapasztalható jelentős változások elősegítését. A vállalat minőségi AI rendszerek bevonását is tervezi a programba.

Az IBM részvényárfolyama ezen a héten 4,64%-os mínusszal zárt. Rendkívüli újdonsággal jelent meg az IBM, ugyanis a Mayflower nevű önvezető hajójuk személyzet és emberi irányítás nélkül készül átszelni az Atlanti-óceánt. A robothajó az eredeti Mayflower 1620-as útvonalát követi, mellyel az angol telepesek megérkeztek az új világba. A hajó aluminimum- és szén-kompozit elemekből áll, 5 tonna kiszorítóerővel rendelkezik, napelem-meghajtású hibrid motor hajtja, dízel-rásegítéssel, többek között hat AI Vision kamerával és az IBM saját mélyre látó rendszerével, melynek feladata, hogy azonosítsa és elkerülje az akadályokat, ellenséges tengeráramlatokat és a rossz időjárási körülményeket.

 

A Shell és Qatar együttműködése

Az állami tulajdonban lévő Qatar Petroleum (QP) tízéves megállapodást írt alá a Shell-lel az LNG Kínába történő beszállításáról. Az adás-vételi megállapodás alapján a QP évente egymillió tonnát szállít különböző terminálokhoz Kínában. Saad Sherida Al-Kaabi, a Qatar Petroleum elnök-vezérigazgatója és katari energiaügyi államtitkár szerint a Shell kezdeményezése példamutató a kínai energiaipar fellendítése érdekében. A legutóbbi megállapodással Kína körülbelül 12 tonna LNG-t kapott Katarból hosszú távú megállapodások keretében.

A Royal Dutch Schell „A” részvényárfolyama ezen a héten 0,91%-ot korrigált. A Shell érdeklődése az Atlanti-óceán partjai iránt lehetőséget kínál arra, hogy tengeri szélenergiát nyújtson az Egyesült Államok északkeleti részére, amely hamarosan az ország vezető földrajzává válik a tengeri szélenergia elérésében.

 

A Cola 500 tonna műanyagot spórolt meg

A Coca-Cola Ireland és a helyi palackozó részlege bejelentette, hogy az Antrim-gyárban végrehajtott 13 millió eurós beruházás 2019 óta 5000 tonnával csökkentette a Coke éves ír műanyag hulladékát. A Coca-Cola szerint az összes többcsomagolású dobozos egység reformálásának eredménye a drasztikus csökkenés. A tavalyi évben a Coca-Cola a négy, hat és nyolc dobozos csomagolását kartonpapírra cserélte, míg a nagyobb, 10, 12, 20 és 24 dobozos többcsomagolás idén áprilisban váltotta le környezetkímélő anyagra. A Coca-Cola szerint a kartonra váltás évente 500 tonna műanyagot szüntethet meg. A Hell felszólalása környezetvédelmi intézkedések sokaságát hozta a cégnél.

A Coca-Cola részvényárfolyama ezen a héten 0,26%-ot korrigált. A vállalat július 1-én fizette részvényenkénti 0,42 dolláros osztalékkifizetését. Ez 2,44%-os növekedést jelent az előzetes osztalékfizetéshez képest. A jelenlegi 54,18 dolláros részvényárfolyamon az osztalékhozam 3%-ot jelent.

 

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Autodesk kiváló befektetés

Az Autodesk az iparág vezetője, nagy árréssel, amely várhatóan bővülni fog a következő években. Ezenkívül a Seeking Alpha elemzői úgy gondolják, hogy a cég kiváló áron kereskedik. Az Autodesk szoftverét nehéz megtanulni, mivel a tanulás nagyon időigényes. Viszont ugyanez elmondható a versenytársak szoftveréről is. Az Autodesk iparági szabványossá vált és teljes karrier épült arra, hogy képesek legyenek használni az olyan programokat, mint az AutoCAD. A mérnökök körében az AutoCAD elengedhetetlen program a tervezési műveletekben.

Az Autodesk részvényárfolyama ezen a héten 3,12%-ot emelkedett. Az Autosdesk vállalat egymilliárd dollárért megszerezte az Innovyze-t, a vízi infrastruktúra-modellezési és szimulációs eszközök vezetőjét is. Az Innovyze szoftver több mint 3000 vízügyi ügynökségnek segít a vízi infrastruktúra alapvető elemeinek modellezésében.

 

A Tencent a világ leghíresebb játékának tulajdonosa

Kína egyik legnagyobb technológiai cége, a Tencent új stúdiót alapított, amelynek célja a következő StarCraft játék elkészítése, így természetesen a két korábbi Blizzard fejlesztőt is bevontak, hogy ez megvalósuljon. David Kim vezető tervező egyike a Blizzard két veteránjának, akik a Tencent új LA-alapú Uncapped Games-jének élén fog állni. A Tencent birtokában lévő játék akár milliós példányszámmal is elkelhet a játékpiacon.

A Tencent részvényárfolyama ezen a héten 3,08%-ot korrigált. A Tencent Music nevű zenei streaming szolgáltatása a kínai online zenepiac körülbelül kétharmadát birtokolja. Azért is érdekes lehet a befektetők számára ez a részvény, mert a Tencent felhőalapú számítástechnikai szolgáltatásokat is nyújtott a kormánynak a kínai „intelligens városok” fejlesztésének ösztönzése részeként.

 

Az Invesco Elwood Global Blockchain és a blokklánc ökoszisztémája

Az Invesco amerikai befektetési társaság ezen ETF-je olyan vállalatokba fektet be globális szinten, amelyek jelentős mértékben kapcsolódnak a blokklánc-technológiához és így részt vesznek a megfelelő rendszerben. Az index az információtechnológiai, a pénzügyi és a kommunikációs szolgáltatási szektor részvényeit tartalmazza. A földrajzi allokáció nagyrészt az Egyesült Államokra és Ázsiára koncentrálódik.

Az Invesco Elwood Global Blockchain ETFje a héten 2,93%-ot emelkedett. Az alap volumene jelenleg mintegy 900 millió euró. A kriptovalutákkal ellentétben ez az indexalap lényegesen kevésbé volatilis. Ezt az ETF-et azon befektetők számára izgalmas, akik szeretnének profitálni a technológiai lehetőségekből anélkül, hogy el kellene fogadniuk a kriptovaluták magas kockázatát.

 

Egyedi részvények

 

A Samsung Electronics kiadta a 2021. évi fenntarthatósági jelentését

Az erősebb megfelelés és az etikus irányítás érdekében a Samsung vállalat felemelte a követelményt a megfelelőségi csoportnál, hogy az akár közvetlenül jelentsen az ügyvezető igazgatónak és biztosítsa a megfelelőségi vezető függetlenségét A megfelelési kockázatok szigorú figyelemmel kísérése érdekében a Samsung Compliance Committee, a Samsung Electronics-tól független szervezet is létrejött. 2020-ban a Samsung Electronics különféle erőfeszítéseket tett munkavállalói, üzleti partnerei és helyi közösségei biztonságának biztosítása érdekében a COVID-19 járvány idején. A cég házon belüli egészségügyi szűrőklinikákat működtetett Koreában és személyi higiéniai eszközöket biztosított munkatársainak. A Samsung vállalat több ezer Galaxy Tab készülékeket adományozott az UNHCR-nek, az ENSZ Menekültügyi Ügynökségének a kenyai menekült táborban élő fiatalok számára.

A Samsung Electronics részvényei a héten 1,64%-ot korrigáltak. A Samsung világszerte oktatási támogató programokat indított a fiatalok jövőbeli technológiai képességeinek fejlesztése érdekében. Emellett a vállalat elindította Koreában a C-lab Outside programot, amely az újra tervezhető ökoszisztéma elősegítését szolgálja.

 

Electronic Arts újra izgalmas lehetőség

Az Electronic Arts részvényei ugyan elmaradnak az S&P500 index 14,3%-os hozamától. De az Electronic Arts komoly készpénzt mozgat a játékbirodalom bővítése érdekében, ezért most jó alkalom lehet arra, hogy a befektetők megfontolják a részvények vásárlását. A Glu Mobile megvásárlására vonatkozó 2,3 milliárd dolláros üzlet teljesítése nyomán az Electronic Arts nemrégiben új megállapodást jelentett be, amely 1,4 milliárd dollárt fizet a Playdemic mobilstúdióért, illetve a Golf Clash gyártója az AT&T Warner Bros. játékegységéért.

Az Elektronic Arts részvényárfolyama 4,01%-ot emelkedett. Az Electronics Arts 2019-ben változtatásokat hajtott végre mobil vezetői csapatában és egy gyorsabb stratégát alkalmazott az új mobil játék üzlet létrehozása miatt, amely egyedülálló lehetőség a piacon.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!