Ritka esemény fordult elő a Walmart vállalatnál, a cég a március 3-án 20%-ot korrigált az elmúlt egyéves csúcshoz képest, ami elég meggyőző hosszú távú vásárlási lehetőséget teremtett.

Warren Buffett akkor vásárol, amikor a tőzsdén félelelem és visszaesés van. A Walmart visszaesése a növekvő inflációs félelem és az elsöprő, február 18-i eredményjelentés miatt volt. A walll-streeti elemzők 90%-os nagyobb emelkedést látnak a Walmart-nál, már azért is mert a pandémia miatt egyre többen rendelnek online. Az elmúlt öt év minden egyes mély visszaesése jó vásárlási lehetőséget jelentett a türelmes, hosszú távú befektetők számára, akik a Walmart részvényén szerettek volna magasabb hozamot.

A Walmart eladásai az elmúlt évben az Egyesült Államokban 8,6%-kal nőtt, ami a vállalat egészének bevételét 152,1 milliárd dollárra növelte. Ez 7,3%-kal jobb, mint az egy évvel ezelőtti eredmények és ezzel a Walmart felülmúlta a 148,3 milliárd dolláros becsléseket is. A vállalat 14 milliárd dollárt szeretne befektetni olyan területekre, mint az automatizálás és az ellátási lánc. 400.000 dolgozónak emelt most bért a Walmart.

A cég részvénye ezen a héten 3,55%-ot emelkedett. A Goldman Sachs továbbra is vételre javasolja, míg Raymond James elemzője, Bobby Griffin megjegyezte, hogy „a Walmart továbbra is hosszú távú győztese lehet a kiskereskedelmi környezetnek”. A Morgan Stanley elemzője, Simeon Gutman szerint most van a megfelelő pillanat a beszállásra.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!