Az új energiajárművek (akkumulátoros és hibrid autók) az eladások több, mint 10%-át tették ki Kínában márciusban, majd májusban 11,4%-ra nőtt ez a teljesítmény.

Wang Chuanfu, a BYD alapítója szerint a penetrációs ráta 2030-ban meghaladja a 70%-ot. William Li, a Nio elektromos autókat gyártó cég alapítója és vezérigazgatója optimistább volt. Azt jósolta, hogy az úgynevezett intelligens elektromos autók 2030-ban az új autók értékesítésének 90% -át teszik ki majd.

A NIO részvényárfolyama ezen a héten 4,45%-ot, míg a BYD Co.10,62%-ot emelkedett. A NIO állományt globálisan folyamatosan befolyásolja a félvezetőhiány. A félvezetők elengedhetetlen részei az elektromos járművek gyártásának. 2021 május közepén a NIO részvényei fordulópontot értek el, amikor a részvények árfolyama megfordult. Részvényenként 31 dollárról a jelenlegi 45 dolláros szintre emelkedtek a cég részvényei. Az elmúlt időszakban a vállalat nőt, illetve vélhetően tovább növekszik, hiszen egy új gyár megnyitása van folyamatban.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!