A Facebook tőzsdei árfolyama több mint 6%-kal emelkedett, miután a vállalat közzétette első negyedéves eredményét, felülmúlva a Wall Street bevételeivel kapcsolatos várakozásait.

A cég bevétele 26.17 milliárd dollárra nőt, ami meghaladta a szakértők által becsült 23 milliárd dolláros ár értéket. A Facebook erős pozícióját a piacon az átlagos hirdetésenkénti ár 30%-os növekedésével és a leadott hirdetések számának 12%-os növekedésével magyarázza.

A Facebook részvényárfolyama ezen a héten 1,85%-ot korrigált. A Facebook részvényei több elemző szerint közép és hosszabb távon egy kiemelkedő lehetőség. Facebook részvényeinek árfolyama 2012-ben a tőzsdei nyilvánosságra kerüléskor 38 dollár körül mozgott, mára ez meghaladja a 319 dollárt. A Morgan Stanley elemzői szerint a cég óriási előnyökkel rendelkezik marketing és értékesítési szempontból, ami éves szinten 2022 hasonló időszakára egy újabb 10%-os növekedést prognosztizálhat.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!