Egy új tanulmány azt mutatja, hogy a Pfizer eredeti oltása rendkívül hatékonynak bizonyult az Egyesült Királyságban először észlelt koronavírus variánssal szemben.

A New England Journal of Medicine-ben megjelent katari tanulmány az ország nemzeti COVID-19 adatbázisának adatait használta fel, amely több mint 265.000 emberből áll, akik március 31-ig két adag Pfizer vakcinát kaptak. A vállalat ezen eredményekre hivatkozva már azt nyilatkozta, hogy hónap végén kérvényezi az FDA teljes jóváhagyását.

A cég részvényének árai ezen a héten 1,09%-ot emelkedtek. A Pfizer éves szinten 3,9%-ot fizet osztalékként. A Pfizer a vakcinák értékesítése miatt 26 milliárd dollárt keresett. A vállalat a héten emelte a 2021-re vonatkozó irányelveit. A Pfizer az oltóanyag beadásának első negyedévében 3,46 milliárd dolláros árbevételt jelentett, ami a teljes értékesítés közel egynegyedét teszi ki. A Covid vakcina eladási számait leszámítva a Pfizer 8%-os operatív árbevétel-növekedésről számolt be, amely meghaladta saját várakozását is.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!