e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A Tesla nikkelbányával kooperál

Tesla vezetősége úgy döntött, hogy technikai partner lesz egy nikkelbányában. Az ilyen bányák fontos szereplők az elektromos autókat működtető lítium-ion akkumulátorok előállításában. A Tesla a Goro-bányával kötött partneri szerződés révén még sok évig biztosítani tudja az alapanyagokat az akkumulátoraikhoz.

A Tesla részvényárfolyama ezen a héten 16,02%-ot emelkedett. A Tesla vállalatnál egész évre vonatkozóan a Zacks Consensus elemzése részvényenként 4 dolláros nyereséget és 47,11 milliárd dolláros bevételt prognosztizál. A társaság várhatóan 0,73 dolláros EPS-t fog jelenteni, ami 192%-os növekedést jelent az előző negyedévhez képest.

 

Mesterséges intelligencia az NVIDIA-nál

Az NVIDIA bejelentette az Egyesült Királyság legerősebb mesterséges intelligenciával bíró szuperszámítógépének az építését. A rendszert, amely az Egyesült Királyság egészségügyi kutatóinak számára lesz elérhető, az NVIDIA DGX SuperPOD architektúrájára építik, ami óriási 400 petaflop AI-teljesítményt nyújt. A száz százalékban megújuló energiát használó adatközpont a világ legenergiahatékonyabb szuperszámítógépeinek első három helyezettje közé kerülne a legfrissebb Green500 listán.

Az Nvidia részvényárfolyama ezen a héten 3,17%-ot emelkedett. Az Nvidia 50 és 100 napos mozgóátlagait 540 dollár közelében láthatjuk a jövőben is. A Seeking Alpha elemzői az Nvidia részvény tartását javasolják.

 

A Geely Automobile Holding értékesítési volumene emelkedik

A Geely Automobile Holding Limited 2021 februárjában 77.221 egységnyi eladást realizált. A cégcsoport bejelentése szerint a teljes értékesítési volumen (beleértve az 50%-ban tulajdonában lévő közös vállalkozás által értékesített LYNK & CO márkájú járművek értékesítését) 2021 februárjában körülbelül 265%-os növekedést produkált az előző év azonos időszakához képest. A teljes értékesítési volumen 2021 első két hónapjában 233.547 volt, ami körülbelül 76%-os növekedést jelent.

A Geely részvényárfolyama ezen a héten 2,36%-ot korrigált. A Geely Automobile Holdings jelentős, 23%-os nettó jövedelem-növekedést mutatott be az elmúlt öt év alatt. A Geely vállalat a nyereségének 78%-át befekteti, ami azt mutatja, hogy a cég részvényeit hosszútávra érdemes vásárolni.

 

 

 

HealthCare vagyonkezelt részvénykosár

 

A Medtronic új projektbe kezd

A Medtronic bejelentette, hogy egy új campust fog építeni Lafayette-ben (Colorado), hogy segítse az ott dolgozó kutatókat és, hogy további ezer embert tudjon alkalmazni. A városi hivatalnokok ezen a héten már jóváhagyták a terveket. A közel 600.000 négyzetméteres projekt építése várhatóan valamikor májusban kezdődik. A Medtronic részvényei 0,47%-kal estek a projekt bejelentése után, 118,10 dollárra. A részvények gyengébben teljesítettek néhány versenytársához képest, a Johnson&Johnson 0,01%-kal 159,14 dollárra esett, az Abbott Laboratories pedig 1,42%-kal 117,52 dollár-ra emelkedett.

A Medtronic részvényárfolyama ezen a héten 0,47%-ot emelkedett. A Medtronic elérte az egy részvényre jutó eredmény (EPS) évi 9,3% -os növekedését, ami megmutatta, hogy közép-és hosszútávon egyaránt stabil részvény.

 

 

 

Telemédia vagyonkezelt kosár

 

A Microsoft a felhőben tarol

A Microsoft továbbra is milliárdokat önt az új adatközpontok kiépítésébe és felszerelésébe az Egyesült Államokban. A hatalmas beruházások mögött az áll, hogy a Microsoft felhőszolgáltatásai iránti keresletre jelentősen megnőtt az igény az elmúlt időszakban. A Microsoft 200 millió dollár kiadását tervez két adatközpont építésére Chicago mellett. Az 53 hektáros területen minden adatközpont körülbelül 200.000 négyzetméter lesz és várhatóan 2022-ben kezdi meg működését. A Microsoft legutóbbi, 2021-es pénzügyi negyedévében a vállalat óriási. 16,7 milliárd dolláros kereskedelmi felhőbevételt termelt, ami 34 százalékos növekedést jelent. A Microsoft Azure eladásai 50 százalékkal nőttek az előző évhez képest.

A Microsoft részvényárfolyama ezen a héten 1,79%-ot emelkedett. A Microsoft a héten bejelentette, hogy március 10-étől kezdve nem küld ki több biztonsági frissítést az eredeti Edge böngészőhöz, így azt folyamatosan megszünteti.

 

Az Apple Németországban terjeszkedik

Az Apple bejelentette, hogy növelni kívánja vállalati kiadásait Németországban, pontosabban egy új létesítményt fog építeni Münchenben. Az Európai Szilícium Tervező Központnak nevezett csapat az 5G-re és a potenciálisan jövőbeli vezeték nélküli technológiákra fog összpontosítani. A vállalat közölte, hogy München már a legnagyobb mérnöki központ Európában, így egyértelmű volt a választás. Az Apple a következő három évben 1,2 milliárd dollárt tervez befektetni egy új épületbe és új K + F beruházásokba.

Az Apple részvényárfolyama ezen a héten 0,32%-ot korrigált. Az Apple ezen a héten az Amazon-on keresztül akciókat kínált, így a legújabb iPhone 12-es szériákra, valamint az iPhone 11-es sorozat legfőbb változatait jóval olcsóbban vehették meg a vásárlók, mint máskor. Az Apple vállalati részvényt a Morgan Stanley továbbra is vételre javasolja.

 

A Walt Disney ismét emelkedésben van

Bát a vállalat vidámparkjainak lezárása nyomot hagyott a Walt Disney negyedéves bejelentésein, a Disney+ zászlóshajó streaming szolgáltatása erőteljesen teljesített, ellensúlyozva a vállalat egyéb üzleti szegmenseinek gyengeségeit. Várhatóan a COVID-dal kapcsolatos korlátozásokat lassan feloldják, így a Disney World jegyeire hatalmas igény alakult ki, legalábbis Floridában. Az újranyitás, még korlátozott kapacitás mellett is, nagy lépés lesz a teljes felépülés felé. A Disney + világszerte több mint 100 millió fizetős előfizetővel büszkélkedhet, mindössze 16 hónappal az indulása után.

A Walt Disney részvényárfolyama ezen a héten 3,77%-ot emelkedett. A Walt Disney egy év után először tért vissza Amerikában egy helyi multiplexbe az elmúlt hétvégén. A Raya és az Utolsó Sárkány volt az az előadás amire többezren vettek jegyet. Viszont a Disney közvetlen fogyasztói streaming platformjai a Disney+, a Hulu és az ESPN +már nagyjából a Disney bevételeinek egynegyedét képviselik és vélhetően 2022 év közepéig tovább emelkedhetnek.

 

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A Mastercard ismét a vállalkozóknak segít

A Payoneer digitális fizetési társaság együttműködést kötött a Mastercard-dal, hogy digitális fizetési megoldásokat tudjanak biztosítani a vállalkozók számára. A projekt főként a kisvállalkozó szegmenst célozza meg, ezen területnek a vállalat többször is segített a pandémia alatt. A Payoneer Digital Purchasing Mastercard lehetővé teszi a vállalat vásárlóinak, hogy mobil pénztárcához csatlakozzanak és digitálisan hozzáférjenek több olyan kártyához, amelyek segítenek az üzleti költségek egyszerűsítésében és ésszerűsítésében.

A Mastercard részvényárolyama ezen a héten 6,05%-ot emelkedett. A Mastercard vállalat részvényei éves szinten 58,47%-ot növekedtek. Dan Dolev, a Mizuho Securities munkatársa megismételte a Mastercard vételi besorolását és a héten 430 dollárra emelte a részvényárfolyam célját. Az indoklás szerint a Wall Street alábecsüli a határokon átnyúló utazások olyan fellendülését, amely valószínűleg a következő néhány hónapban beindulhat.

 

A Stryker jó helyzetben van

A Stryker Corporation-re 23 elemző változtatta meg a besorolását, a részvények megtartásáról, azok vásárlására–derült ki a MarketWatch legfrissebb híreiből. A célár 194 és 258 között mozog, így az átlagos célár nagyjából 226,91 USD.

A Stryker 2021-ben jó helyzetben van, a karanténhelyzet enyhítése pedig lehetőséget ad, hogy visszatérjen a normálisabb capex kiadási szokásokhoz a kórházak részéről. Ennek ellenére a Stryker a negyedik negyedévben 11%-os visszaesést jelentett térd implantátum bizniszében, így 12%-kal elmaradtak a várakozásoktól, mivel az elemzők nem vették figyelembe a megújult COVID-19 korlátozások és késedelmek hatását.

A Stryker részvényárfolyama ezen a héten 0,3%-ot emelkedett. A Stryker a világ egyik vezető orvosi technológiai vállalata, amely arra törekszik, hogy megkönnyítse az ízületi és porckorongbetegségek kezelést is. A vállalat innovatív termékeket és szolgáltatásokat kínál az ortopédia, az orvosi és sebészeti, valamint a neurotechnológia területén, amelyek javítják a betegek és a kórházak eredményeit.

 

A Colgate igazgatósága osztalékot emelt

A Colgate-Palmolive Company igazgatósága részvényenként 0,45 dollárra emelte a részvények negyedéves osztalékát részvényenkénti 0,44 dollárról. A társaság 1895 óta folyamatosan fizet osztalékot törzsrészvényeiből.

A Colgate-Palmolive részvényárfolyama ezen a héten 0,72%-ot korrigált. A világjárvány hatásai ellenére a vállalat erőteljes értékesítési növekedést tapasztalt, az összes szegmensben több mint egy számjegyű volt a növekedés, különösen a Hill’s és Latin-Amerika üzletágaiban kétszámjegyű növekedés volt tapasztalható.

 

 

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Unilever pozitív stratégiája

Az Unilever eltávolítaná a „normál” kifejezést szappanjairól, samponjairól és más testápolási márkáiról, mondván, hogy a szó negatív hatással van az emberekre. A brit központú multinacionális vállalat 190 országban értékesít termékeket, viszont a héten bejelentette, hogy a világ minden tájáról eltávolítja a „normál” szót minden reklámjából és csomagolásából.

Az előrejelzések szerint az Egyesült Államok, India és Kína 2030-ra az Unilever csoport forgalmának 35%-át adja.

Az Unilever részvényárfolyama ezen a héten 1,45%-ot erősödött. Az elemzők véleménye eléggé megosztott volt eddig az Unilever részvénnyel kapcsolatban, de egyre több vállalati elemző pozitív várakozással van a céggel szemben.

 

A Kellogg saját turbina farmja

A Kellogg vállalat ismét egy lépést tett, hogy 2050-re 100%-ban megújuló energiából legyen képes üzemeltetni gyárait. A cég a napokban hivatalossá tette, hogy szerződést kötött az észak amerikai Enel Green Power szélerőmű társasággal, akik a cég energiaigényének csaknem 50%-át fogják biztosítani a jövőben, egy új turbinafarm kiépítésével. A bejelentés szerint 2022-re már üzemképes lesz a Kellogg legújabb szélfarmja, mely negyed millió tonna szén-dioxidtól szabadítja majd meg a vállalatot évente.

A Kellogg részvényárfolyama ezen a héten 2,36%-ot emelkedett. Belgiumban a Kellogg a héten bejelentette, hogy felújítja üzemét. A 25 éves gyár némi korszerűsítésre szorul. Ezért a Pringles forgalmazója, mintegy 30 millió eurót költ felújításra.

 

A Coca-Cola papír prototípusa

A Coca-Cola papírpalackokat tesztel Európában. A cég közleménye szerint Magyarországon még ezen a nyáron megjelenik az első zöld csomagolás, a 250 ml-es papírpalack prototípus. Elsőként viszont nem a Cola, hanem a cég egyik kisebb márkája, az AdeZ zöldség itala kapja meg az új műanyagmentes csomagolást.

A Coca-Cola részvényárfolyama ezen a héten 0,85%-ot korrigált. A Coca-Cola Company ambiciózus célt tűzött ki a Hulladék nélküli világ” stratégiájával kapcsolatban, amelynek célja, hogy 2030-ig minden terméküket 100%-ban újrahasznosíthatóvá tegyék.

 

 

 

Egyedi részvények:

 

Walmart üzletileg jó lehetőség

Ritka esemény fordult elő a Walmart vállalatnál, a cég a március 3-án 20%-ot korrigált az elmúlt egyéves csúcshoz képest, ami elég meggyőző hosszú távú vásárlási lehetőséget teremtett. Warren Buffett akkor vásárol, amikor a tőzsdén félelelem és visszaesés van. A Walmart visszaesése a növekvő inflációs félelem és az elsöprő, február 18-i eredményjelentés miatt volt. A walll-streeti elemzők 90%-os nagyobb emelkedést látnak a Walmart-nál, már azért is mert a pandémia miatt egyre többen rendelnek online. Az elmúlt öt év minden egyes mély visszaesése jó vásárlási lehetőséget jelentett a türelmes, hosszú távú befektetők számára, akik a Walmart részvényén szerettek volna magasabb hozamot. A Walmart eladásai az elmúlt évben az Egyesült Államokban 8,6%-kal nőtt, ami a vállalat egészének bevételét 152,1 milliárd dollárra növelte. Ez 7,3%-kal jobb, mint az egy évvel ezelőtti eredmények és ezzel a Walmart felülmúlta a 148,3 milliárd dolláros becsléseket is. A vállalat 14 milliárd dollárt szeretne befektetni olyan területekre, mint az automatizálás és az ellátási lánc. 400.000 dolgozónak emelt most bért a Walmart.

A Walmart részvénye ezen a héten 3,55%-ot emelkedett. A Goldman Sachs továbbra is vételre javasolja, míg Raymond James elemzője, Bobby Griffin megjegyezte, hogy „a Walmart továbbra is hosszú távú győztese lehet a kiskereskedelmi környezetnek”. A Morgan Stanley elemzője, Simeon Gutman szerint most van a megfelelő pillanat a beszállásra.

 

Az Inditex hosszabb távon is kellendő

Az Inditex egy spanyol ruházati vállalat, mely egyike a világ legnagyobb ilyen jellegű cégének. Alapítója Amancio Ortega, a világ harmadik egyben Spanyolország leggazdagabb embere. Az Inditex-nek 4350 üzlete van világszerte, mely ezekből a márkákból áll össze: Zara, Massimo Dutti, Bershka, Pull&Bear, Oysho, Zara Home, Stradivarius. Az e-kereskedelem az Inditex bevételeinek 14 százalékát tette ki 2019-ben. A Tast Retailing és az Inditex az online értékesítés terén a gyors divat szegmens élén áll, ez a terület meghatározza a vállalat növekedését.

Az Inditex részvényárfolyama ezen a héten 6,11%-ot emelkedett. A Zara tulajdonosa, az Inditex előrejelzése szerint magas eladások várhatók, amint megszűnnek a lezárások. 2020-ban 1,1 milliárd euróra növelte a vállalat a nettó eredményét. Az erőteljes online értékesítés, az előző évhez képest 77%-kal nőtt, részben ellensúlyozta a vállalat negatív teljesítményét és szoros készletgazdálkodással párosult.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá