A héten a Walt Disney ismét nehéz döntést jelentett be, miszerint a koronavírus járvány hatásainak további enyhítése érdekében újabb stúdiót zár be a vállalat.

A hivatalos jelentés szerint a Blue Sky Studios-ban teljesen leáll a filmek gyártása. A társulat olyan filmekért volt felelős, mint a Jégkorszak vagy a Rio. A Disney többnyire minden energiáját a streaming szolgáltatásába, a Disney+-ba fekteti, tekintve, hogy ez az egyetlen szektor, melyet kevésbé sújtott a koronavírus járvány.

A Walt Disney részvényárfolyama ezen a héten 3,59%-ot menetelt előre. A Disney+-nak 94,9 millió előfizetője van, miután a negyedév során több mint 21 millió új előfizetővel bővült. A héten sikeres lett a Walt-Disney negyedik negyedéve, hiszen részvényenként 32 centes negyedéves nyereséget jelentett, meglepve az elemzőket, akik részvényenként 41 cent veszteségre számítottak. A Disney részvényei több mint a duplájára nőttek a 11 hónappal ezelőtti mélypont elérése óta.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!