A Tesla új jármű bevezetési stratégiát alkalmaz az Y modellhez. Ellentétben a korábbi járműprogramokkal, mely során a fremont-i gyárból (Kalifornia) importáltak más piacokra autókat, az Y modelleket új piacokon gyártja a cég.

Az elmúlt kilenc hónapban a Tesla bővítette a Gigafactory Shanghai céget, hogy felkészüljön az elektromos SUV gyártására. Végül a Tesla az elmúlt hetekben megkezdte a Model Y gyártását a Gigafactory Sanghajban. A kínai piacra dobásával a Tesla frissítette az elektromos SUV árát is, amely most 339.900 jüannal (52.000 dollár) kezdődik a nagy hatótávolságú kettős motoros változatnál. A Tesla frissítette az Y modell online konfigurátorát Kínában, a második negyedévre várhatóak a kiszállítások befejezése.

A Tesla részvényárfolyama 700 dollárról 880 dollár felé emelkedett. A Tesla részvényei ezen a héten 24,71%-ot emelkedtek. Elon Musk átvette a vezetést Jeff Bezostól, nettó vagyona ugyanis 188,5 milliárd dollárra nőtt, 1,5 milliárd dollárral haladja meg az Amazon alapítójáét. Musk nagyjából egy év alatt jött fel a 35. helyről az elsőre, tavaly novemberben szorította le a második helyről Bill Gates-et, a Microsoft társalapítóját.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!