Az Apple megosztott néhány részletet a legújabb iOS 14-ben sokat megvitatott adatvédelmi változásokról, melyek főként ahhoz kellenek, hogy a GDPR-nak teljes mértékben megfeleljen a vállalat.

A cég először júniusban jelentette be a WWDC-n, hogy az alkalmazásfejlesztőknek engedélyt kell kérniük a felhasználóktól annak érdekében, hogy nyomon követhessék. Ez az ügy hamar botrányba fulladt a Facebook alkalmazásai miatt. Az Apple várhatóan idén ősszel be fogja vezetni az új IOS biztonsági rendszert. Az Apple hivatalosan bejelentette, hogy a legújabb frissítése lehetővé teszi a felhasználók számára az alkalmazások által megjelenített hirdetések szortírozását, illetve akár megtagadhatják a reklámok megjelenését.

Az Apple részvényeinek árfolyama ezen a héten 5,11%-ot korrigált. Az Apple vállalat részvényei egy kisebb korrekció után emelkedésnek indulhatnak az Evercore ISI elemzője, Amit Daryanani szerint. Az elemző szerint a cégnek a második negyedéves jelentése jobb lehet, mivel a vállalat folyamatosan növeli MacBook és az iPhone 12 eladási számait. Több elemző cég szerint azért is jó lehetőség az Apple részvénye mert, a Mac-ek, iPad-ek, Apple Watches, AirPod-ok és szoftverszolgáltatások növekvő értékesítése ellensúlyozza az iPhone-eladások 3%-os visszaesését.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!