A tőzsdei buborékok igen sok befektető számára jelentettek nehézséget a 2020-as évben. Voltak vállalatok (mint például a Tesla), akik részvénye megtriplázódott az évben. Az Amazon viszont kiemelkedik ezen cégek közt, mivel több szakértő is úgy véli, hogy az idei év egyik legsikeresebb vásárlása lehet a cég részvénye.

2020 a történelem eddigi leglátványosabb piaci eseményei közé tartozik és sokan úgy vélik, hogy egy 2000-es évekhez hasonló technológiai összeomlás várható a jövőben. A Dividend Sensei elemzői társaság viszont pozitívabb előrejelzéseket tett közzé, melyben kiemelték a világ legnagyobb online áruházának, az Amazon-nak a szerepét. A társaság részvényesei egységesen úgy látják, hogy az Amazon buborék nem a közel jövőben fog kidurranni, és a részvények vásárlására buzdítják az embereket. Erre öt érvet is megosztottak a Seeking Alpha oldalán:

  1. Az Amazon részvényei stabil lábon állnak

Az elemző társaság saját statisztikai programja, a Dividend Kings Safety Model szerint az Amazon stabilitásának értéke 95%, ami szinte a legmagasabb a vállalatok közt. A Dividend Sensei 73 különböző faktort vesz figyelmembe az értékelésnél. A szakértők szerint annak az esélye, hogy a cég az elkövetkezendő 30 évben csődbe megy, alig 0,55%.

  1. Magas hozam, örömkönnyekkel

Kevés olyan vállalat van a Földön, amely gyorsabban növekszik, mint az Amazon. Az Amazon a Seeking Alpha 2025-ös konszenzusa alapján 770 milliárd dolláros bevételt, 99 milliárd dolláros működési bevételt és 81 milliárd dolláros nettó nyereséget fog felhalmozni. Hozzá kell tenni, hogy egyetlen vállalat sem generált 100 milliárd dolláros szabad cash flow-t egyetlen év alatt. Ennek ellenére az elemzők arra számítanak, hogy az Amazon 2030-ig évente 250 milliárd dollárt termelhet.

 

    3. Magas osztalék, hogy a nyugdíjas évek is jól teljenek

A szakértők szerint a szabad cash flow 50%-át valószínűleg visszaforgatásra fordítja majd a vállalat. Ebben az esetben az Amazon 2025-re évente körülbelül 1%-2%-os arányban forgathatja vissza a tőkét részvényvásárlásra. 2025-re az Amazon könnyen fizethet 1,5%-os osztalékot, hasonlóan mint az Apple vagy a Microsoft.

De figyelembe kell venni, hogy az Amazon az egyik legszélesebb körben birtokolt vállalat a földön, olyan befektetőkkel, mint:

  • Államadóssági alapok
  • Nyugdíj alapok
  • Befektetési alapok / ETF-ek
  • Családi irodák
  • Svájci Központi Bank ( amely szó szerint pénzt nyomtat globális részvények vásárlására, hogy megakadályozza a svájci frank értékének felértékelődését)
  • és persze Jeff Bezos, aki az Amazon részvényeinek 15%-át birtokolja

     4. Az Amazon részvényei alulértékeltek

A Dividend Sensei elemzői társaság szerint a 12 hónapos eredmények alapján az Amazon most potenciálisan jó vételnek számít. A 2021-es konszenzus eredményeinek felhasználásával pedig már nagyon is erős vételnek, a 2022-es konszenzus eredményeivel pedig rendkívül értékes vételnek.

   5. Hosszú távon minden más társaságnál jobb

Sok befektető nem törődik az osztalékkal, viszont mindannyiunkat érdekel a hosszú távú hozam. Tehát, ha az Amazon úgy nő, ahogyan azt az elemzők várják 2022-ig, akkor a befektetők 26%-os teljes hozamra és 12,7 % CAGR-hozamra számíthatnak. Ha elemzők becslései helytállóak, akkor 2026-ig 260%-os megtérülésre számíthatnak a befektetők, ami majdnem megháromszorozza a befektetését. Az Amazon éves volatilitása az elmúlt három-öt évben 26%-29% körül alakult, és 2002 óta a cég 139-szeresére nőtt.

Az Amazon nagyszerű példa arra, hogy a minőség, a megfelelő marketing és a világszínvonalú növekedés hogyan egyesülhet egy kivételes lehetősséggé.

A cég szabad cash flow-ja várhatóan elképesztővé válik az elkövetkező öt vagy több évben, így egy nagyon jó lehetőség arra, hogy egy nap az osztalék növekedés szempontjából is piaci rekordokat állítson fel. Az Amazon növekedési története eddig hihetetlen volt. De az összes rendelkezésre álló legjobb adat szerint még csak most kezdődik az igazi siker.

 

Képek és információk forrása:
www.seekingalpha.com
edition.cnn.com

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!