e-mobilitás

Az Nvidia-nál összeállhat a szuperszámítógépek csapata

By április 14, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
Napjainkban a biztos informatikai háttér hihetetlenül fontos a koronavírus elleni küzdelemben.

 

A világ legnagyobb szuperszámítógépei, ideértve a frissen a csapathoz csatlakozott Nvidia-t is, azon dolgoznak, hogy a tudósok számára elengedhetetlen oldalak és hitelesített portálok a nap 24 órájában tudjanak működni. Hozzá kell tenni, hogy az így létrehozott hálózat erősebb lett, mint a világ 7 legerősebb szuper számítógépe összekötve. Az Nvidia 30 darab high-tech géppel járult és járul hozzá a munkához, melyek a vállalat legújabb processzoraival lesznek várhatóan felfegyverkezve. A vállalat ezen felül bejelentette, hogy dolgozik új generációs fejlesztésein, mely első lépése a DLSS, vagyis a Deep Learning Super-Sampling nevű eljárás.

A tervek alapján a vállalat jövőbeli videokártyáit ezzel az újítással jelentősen hatékonyabban tudja majd optimalizálni, ezzel jelentős előnyt szerezve a játékpiacon az Intel és az AMD felett. A jövőben érkező RTX kártyák már mind ezt a fejlesztést fogják alkalmazni a tervek alapján. Az Nvidia egyébként a Folding@Home-ban is részt vesz, az ott használt szuperszámítógépben ugyanis 27 ezer grafikus processzoruk dolgozik. A Foling@Home hálózata SARS-CoV-2 vírus működésének és felépítésének feltérképezését próbálja lemakettozni és ezáltal segítséget nyújtani az egészségügynek.

Az Nvidia ezen a héten 8,96%-ot menetelt előre. A Gamer magazin több számában megjelent, hogy a jövőben a processzorok világát az Nvidia szeretné 70%-ban lefedni, így befektetetésre továbbra is ajánlatos a cég részvénye.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!