e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

Feltörekvőben a Nio

A NIO a tavalyi évben 1 milliárd dollárt fordítottak fejlesztésre, hogy felvegyék a versenyt a Geely és a Tesla autóival. A hivatalos adatok alapján a NIO februárban 5.500 járművet értékesített, ami 689%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest.

A Nio részvény árfolyama ezen a héten 17,75%-ot korrigált. A Nio arra törekszik, hogy 2021 második felében havonta 10.000 darabra növelje az EV-gyártási kapacitást. 2022 első negyedévében várhatóan évi 150.000 darabot adhat el a gyár.

 

A SoftBank és a Line közös projektje

A SoftBank Group leányvállalata, a Z Holdings közölte, hogy öt év alatt 500 milliárd jent (4,7 milliárd dollárt) fektet be és 5000 mérnököt vesz fel, hogy egy új, AI rendszerrel támogatott kommunikációs alkalmazást fejlesszen ki a Line vállalat segítségével.

A SoftBank részvényárfolyama ezen a héten 1,29%-ot emelkedett. A SoftBank részvényárfolyama meghaladta a dot-com időszak alatti csúcsát, részben az agresszív részvény-visszavásárlásoknak és az új startup cégekbe való sikeres befektések révén, mint például az élelmiszer-szállítási startup a DoorDash Inc. részleges felvásárlásával.

 

Az Amazon első angol boltja

Az Amazon csütörtökön indította útjára első pénztár nélküli üzletét Nagy-Britanniában. Az Amazon Fresh névre keresztelt üzlet a londoni Ealingben található, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy sorban állás nélkül vásároljanak, a számlák pedig az ügyfelek Amazon-fiókjaihoz kapcsolódnak.

Az Amazon részvényárfolyama ezen a héten 2,99%-ot korrigált. Azok számára, akik kedvelik az Amazon részvényt, a múlt heti mélypont egy stop-loss ellenállást mutatott, így most érdemes alacsonyabb áron hosszútávra megvásárolni. Legalább 3190 dollárra várják a JP. Morgan szakértői az Amazon részvényárfolyamát az év végére.

 

 

 

HealthCare vagyonkezelt részvénykosár

 

Két indok a Fresenius mellett

A Fresenius Se részvényei jelenleg 35,85-ös (EUR) árfolyamon kereskednek, de a befektetők számára kulcsfontosságú kérdés, hogy a jelenlegi gazdasági bizonytalanság mennyire befolyásolja az árat. A biztató hír az elemzők szerint, hogy a Fresenius Se olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek gyakran a befektetés megtérülésének két befolyásos mozgatórugójával társulnak: magas színvonal és viszonylag olcsó értékelés.

A Fresenius részvényárfolyama ezen a héten 1,66%-ot emelkedett. A Fresenius részvényei 16%-kal csökkentek az év eleje óta, ami egy ideális befektetést jelenthet hosszabbtávra. A Seeking Alpha elemzői vásárlásra ajánlják a cég részvényeit.

 

 

 

Telemédia vagyonkezelt kosár

 

Árbevétel emelkedés az Alibaba-nál

Az Alibaba Group a múlt héten jelentette be a 2020-as negyedik negyedéves pénzügyi eredményt. A cég 37%-os árbevétel-növekedést ért el. A kínai kiskereskedelmi piacon az aktív fogyasztók száma elérte a 779 milliót (éves szinten), ami 22 millióval több, mint szeptember 30-ig a 12 hónapra vetített eredmény. A működési bevétel 49.002 millió RMB (7,51 milliárd USD) volt, ami 24%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Online piacon a cég még mindig az első helyen áll az ázsiai régióban.

Az Alibaba részvényárfolyama ezen a héten 1,63%-ot korrigált. Az Alibaba az egyik legmagasabb minőségű vállalat a Goldman Sachs szerint, jelenleg 42%-kal alulértékelt a cég a tőzsdén. 59 elemző konszenzusa alapján hamarosan nagyobb emelkedés várható a cég részvényeinél.

 

A Google fékezni akarja a felhasználók nyomon követését

A Google terve, hogy megfékezzék a hirdetések során történő felhasználókövetést. A cég a harmadik felektől származó sütik fokozatos megszüntetéséért harcol, mely korábban segített a hirdetőknek az interneten keresztüli ügyfélszerzésre. Ez az alternatív módszer jó lehetőség a szolgáltatóknak, viszont terhet jelenthet a felhasználóknak. Az Alphabet Inc. fokozatosan megszünteti a harmadik féltől származó cookie-kat.

Az Alphabet részvényárfolyama ezen a héten 3,72%-ot emelkedett. Az Zacks Consensus becslései szerint az Alphabet részvényenként 69,05 dollár bevételt és 186,53 milliárd dollár teljes bevételt érhet el a következő negyedévben. Ezek az eredmények 17,81%, illetve 24,56% változást jelentenének az egy évvel korábbihoz képest.

 

Az Apple az egészségügyben aktiválja magát

Az Apple Hearing Study hallásvizsgálati kutatást indított. A tanulmány a Michigani Egyetem Közegészségügyi Iskolájával együttműködésével zajlik, és az adatokat megosztják az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Make Listening Safe kezdeményezésével. 2050-re a WHO becslése szerint világszerte több mint 700 millió ember tapasztalhat majd erős halláskárosodást.

Az Apple részvényárfolyama ezen a héten 0,13%-ot erősödött. Az Apple körülbelül 270 üzletet üzemeltet az Egyesült Államokban. Jó hír lehet a befektetőknek, hogy az elmúlt héten Warren Buffett elkezdte a nemrégiben eladott részvényeit áron alul visszavásárolni.

 

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A Visa új programja

A Fekete Történelem Hónapja (február) és a Női Történelem Hónapja alkalmából (március) a Visa bejelentett egy új, lokális kiterjedésű programot, amely digitálisan segíti a fekete nők tulajdonban lévő kisvállalkozásokat. A helyi vállalkozók igényeinek kielégítése főként azokban a városokban zajlik, ahol a legmagasabb a fekete tulajdonú vállalkozások koncentrációja az Egyesült Államokban.

A Visa részvényárfolyama ezen a héten 1,42%-ot emelkedett. A Visa együttműködik a Cseh Köztársaság, Lengyelország és Szlovákia kormányaival annak érdekében, hogy a kisvállalkozások az első 12 hónapban ingyenesen hozzáférhessenek az érintés nélküli elfogadó terminálokhoz és a szoftverekhez.

 

A L’oreal 2030-as terve

A L’Oreal kozmetikai óriás 2030-ig minden termékeiben felhasznált összetevőt megújuló növényi forrásokból és ásványi anyagokból szeretné beszerezni. A tervek szerint a cég csak olyan alapanyagokat szeretne felhasználni, melyek gyorsan megújuló, természetes anyagokat tartalmaznak. A L’Oreal elmondta, hogy a következő évtizedben az összes márka és termékcsalád összetevőinek 95 százaléka ezt a trendet fogja követni.

A L’oreal részvényárfolyama ezen a héten 3,22%-ot menetelt. A L’oreal kozmetikai csoportja profitált a bőrápoló termékek és az otthoni arcápolási és hajápolási termékek iránti keresletből.

 

A Microsoft Kínát okolja

A Microsoft egy kínai kémkedő csoportot okolt a levelezőszerver-szoftver elleni támadásokért. A technológiai óriás szerint a hackerek egy állam által támogatott csoporthoz tartoztak. A Microsoft egy blogbejegyzésében elmondta, hogy a hackerek négy korábban nem észlelt biztonsági rést használtak fel a szoftver különböző verzióiban.

A Microsoft részvényárfolyama ezen a héten 0,34%-ot korrigált. A Microsoft megjelent három új felhő-kínálattal: a Microsoft Cloud for Financial Services, a Microsoft Cloud for Manufacturing és a Microsoft Cloud for Nonprofit alkalmazással a napokban.

 

 

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

Három dózisos is lehet a Pfizer vakcina

A Pfizer a héten jelentette be, hogy bár úgy látják, hogy a jelenlegi kétadagos védőoltás védelmet nyújt az ismert dél-afrikai változat, valamint a Nagy-Britanniában és máshol azonosított mutációk ellen is, mégis új kísérletbe kezdenek. A vállalat közleményéből kiderült, hogy a vakcina harmadik oltásának bevezetését szeretnék kidolgozni.

A Pfizer vállalat részvényárfolyama ezen a héten 2,69%-ot emelkedett. A Pfizer pénzügyi kilátásai 2021-re meglehetősen jók a Zacks Elemzőháza szerint. A Pfizer amerikai bevételei 15%-kal, 5,9 milliárd dollárra nőttek idén.

 

A BASF zöld beruházása

A BASF bejelentette, hogy évente 7%-kal növeli a mezőgazdasági rendszerek értékesítését, ezzel jelentős mértékben hozzájárulva a fenntarthatósághoz. 2030-ig több mint 30 nagy K+F projekt egészíti ki a BASF vetőmag- és vetőmagkezelő termékek, kémiai és biológiai megoldások, valamint digitális szolgáltatások kínálatát. A beruházás becsült csúcsértéke meghaladja a 7,5 milliárd eurót.

A BASF részvényárfolyama ezen a héten 4,36%-ot emelkedett. Diverzifikálás terén a vállalat igen példásan jár el.

 

A Sanofi génterápiába fektet

A SIRION és a Sanofi partneri kapcsolatot kötött a génterápiák előtt álló kihívások leküzdésére. A partnerek ezt saját fejlesztésű platformjaik kombinálásával és szoros együttműködésben folytatják. A Sanofi projektjéhez a Heidelbergi Egyetemi Kórház is csatlakozik. A Sanofi koronavírus elleni vakcinája a tervek szerint 2021 végére lesz elérhető.

A Sanofi S.A. részvényárfolyama ezen a héten 2,36%-ot emelkedett. A Sanofinak az üzleti tevékenység újrakezdése és a lezárások miatt az egyéb kiadások megugrottak. Ez várhatóan normalizálódik és a bevételek növekedése felgyorsulhat. A Sanofi részvényeket a Commerzbank elemzői vásárlásra ajánlják.

 

 

 

Egyedi részvények

 

Estee Lauder nyeresége

A márkát 1946-ban Estée Lauder alapította New Yorkban. A legendás, magyar származású alapító 2004-ben halt meg. A nőknek készült hidratáló krémek, szérumok kiemelkedőek. Legendás szérum az Advanced Night Repair, amit 1982-ben mutattak be és azóta is folyamatosan a legnépszerűbb termékek egyike. Az Estée Lauder ebben az évben növelni 29%-ról 76%-ra a Deciem részesedését, ezért 1 milliárd dollárért felvásárolta a fennmaradó részvényeket a vállalatnál. Az elemzők átlagosan arra számítanak, hogy az Estée Lauder társaság a teljes pénzügyi évre vonatkozóan 15,87 milliárd dolláros árbevételt jelenthet. A következő pénzügyi évre az elemzők arra számítanak, hogy az üzletág 17,69 milliárd dolláros árbevételt könyvel el.

Az Estee Lauder részvényárfolyama ezen a héten 3,18%-ot emelkedett. Az Estée Lauder társaság piaci konszenzusának értékelése jelenleg a Zacks elemzői szerint „vásárlásra ajánlott”, átlagos árcélja pedig 275 euró. Jelenleg egy Estee Lauder részvény 248,8 euróba kerül.

 

A JP. Morgan Cash részvénye stabilitást adhat

A JP. Morgan Chase&Co. Egyesült Államok egyik legnagyobb és legösszetettebb pénzügyi intézménye, a második legnagyobb bank a világon, több mint 2,5 billió dollár vagyonnal rendelkezik. JP. Morgan Chase-nek a koronavírus megjelenés ellenére kiváló éve volt 2020-ban. Míg Amerikában a gazdaság lassan haladt, a Bank több, mint 29 milliárd dollár nyereséget termelt. A JP. Morgan Cash milliárdokat különített el a lehetséges hitelveszteségek fedezésére a tavalyi év második felében.

A JP. Morgan részvényárfolyama ezen a héten 1,61%-ot emelkedett. A JP. Morgan Chase több mint 30 milliárd dolláros teljes tartalékkal zárta az évet. A JP. Morgan bankárjai azt feltételezik, hogy Amerikában a munkanélküliség 2021-ben 7,3%-kal nőhet és a bruttó hazai termék (GDP) a 2021-es évet 2,4%-os csökkenéssel zárhatja 2019 végéhez képest. A JP. Morgan részvénye stabilitást adhat, mivel kiszámítható pályával rendelkezik.

 

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá