Kínai egészségügyi szakértők felszólították Norvégiát és más országokat, hogy függesszék fel az mRNS-alapú COVID-19 vakcinák használatát, különösen az idősek körében.

A Pfizer vakcinája szintén ezen oltóanyag csoport körébe tartozik. A kínai szakértők 23 halálos áldozatot azonosítottak (ezt azóta a Pfizer és más szakértők is cáfolták) Norvégia területén, akik a vakcina miatt vesztették életüket. Egy kínai immunológus szerint a vakcina tesztelésére több időt kellett volna szánni. Norvégia december végén tömeges oltási kampányt indított, amelynek során a legidősebb állampolgároknak ajánlottak oltást, köztük a 85 évnél idősebbnek is. Eközben a világ többi országában is sürgősségi felhasználást adtak ki a Pfizer vakcinájára.

Mivel a Pfizer vakcinája zöld utat kapott, Európa egyre több rendelést ad le az oltásra, viszont ezt az amerikai vállalat nem mindig tudja követni, illetve a jelenlegi bővítések is lassítják a termelési folyamatot. A héten 1,16%-ot korrigált a Pfizer részvénye. A Pfizer-nek régebben több vesztesége volt, de most a BioNTech-kel együttműködve dolgozik az új Covid 19 vakcinán. A két partner idén várhatóan 14 milliárd dollár vagy annál nagyobb eladást oszthat meg egymás között a rendkívül hatékony vakcinájuknak köszönhetően.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!