A közel-keleti kórház üzemeltetője, az NMC Health, amely a 2020-as év elején összeomlott egy milliárd dolláros adósság miatt, megállapodott, hogy több jövedelmező üzletágát eladja a német Fresenius SE egészségügyi társaságnak.

Az NMC hivatalosan bejelentette, hogy eladja az Eugin Csoportot a Fresenius Helios-nak 430 millió euró értékben. A Fresenius egy közleményben úgy nyilatkozott az akvizícióról, hogy a növekvő meddőségi ráta és az állami költségvetések csökkentése kihagyhatatlan ajánlattá tette az NMC szektorát. A cég szerint 2021-ben a szektor erősen növekvő tendenciát fog kimutatni.

A német vállalat részvényárfolyama január első hetében 5,97%-ot emelkedett. A Fresenius vállalat nemrég megjelent harmadik negyedéves eredményei 12/20-as eredményt jelentettek, 3,593 millió euró szabad cash flow-val. A vállalat a dialízis termékek és a dialízis ellátás szolgáltatások vezető globális szolgáltatója. Jelenleg 10 elemzőből 9 tartásra és egy vételre javasolja a cég részvényeit.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!