e-mobilitás

A SoftBank a robotizált technológiában látja a jövőt

By július 8, 2019 július 3rd, 2020 No Comments
300 millió dollárt fektetett be a Japán vállalat, a SoftBank a világ egyik legnagyobb szoftver robotjának kiépítésébe és fejlesztésébe.

A szoftver robotok képesek végrehajtani olyan feladatokat, amelyek nem igényelnek különösebb szakmai tudást, megértést vagy rálátást, hanem egyszerű utasítások és szabályok mentén működnek. Ezen technológia ez egyik legsikeresebb szoftver alapú fejlesztés, mely az idén már 1,3 milliárd dolláros értékkel rendelkezik az informatikai piacon.

Az elemzők felmérései szerint ilyen mértékű növekedés mellett még az idei év végére 2 milliárd dollár lehet a szoftver értéke, mivel tavaly óta az informatikai technológia több mint 60%-kal növelte annak értékét. Jelenleg Észak-Amerika birtokolja a rendszer piacának legnagyobb részét, azaz 51%-át.

A Cruise cég az amerikai General Motors Co. tulajdonában lévő önvezető jármű, a cég vezetője pénteken azt nyilatkozta a Reutersnek, hogy Amerika jóváhagyta a japán SoftBank Corp.-nek a 2,25 milliárd dolláros beruházást a Cruise vállalatnál. Így a SoftBank nagy beruházója lesz az önvezető autók fejlesztésének. A SoftBank ugyanakkor egyre növekvő amerikai vizsgálattal néz szembe Amerikában, ugyanis fenntartásokkal kezelik a kínai cégekkel fennálló kapcsolatait. Washington és Peking között a kereskedelmi és technológia háború új szakaszához értünk, ami a SotfBankot is érinti. Az első beruházások után a második 100 milliárd dolláros befektetési eszköz, a Softbank Vision Fund alapját emeli, aminek személyesen Donald Trump sem örül, attól függetlenül, hogy az alap támogatja az amerikai gazdaságot is.

Az Egyesült Államokban működő külföldi befektetési bizottság (CFIUS) potenciális nemzeti biztonsági aggályokat vizsgál, megnézi, hogy a Cruise cég önvezető technológiája megfelel-e az amerikai jogszabályi feltételeknek. A bizottság eddig mindenben jóváhagyta a beruházást, de a Cruise technológiáját teljesen letiltotta a SoftBank előtt, azért mert szeretnék a szabadalmukat megtartani.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!