A Sanofi digitális erőforrásokat és tőkét egyesítene egy új közös vállalkozásban az egészségügyi megoldások ösztönzése érdekében.

A francia gyógyszergyár csatlakozik a Capgemini technológiai céghez, a Generali France biztosítótársasághoz és az Orange távközlési szolgáltatóhoz, azzal a szándékkal, hogy előmozdítsa az egészségügyi innovációt Európában. A csoport azt tervezi, hogy együttműködik a startupokkal és a közegészségügy kulcsfontosságú témáira fog összpontosítani. A Sanofi 24 millió eurót fektetne be ebbe a párizsi vállalkozásba. A Sanofi beruházásai közt kiemelkedő szerepet fog betölteni ez az új támogatás.

A vállalat részvényárfolyama 2,94%-ot emelkedett ezen a héten. A Sanofi és a brit GlaxoSmithKline decemberben kijelentette, hogy egy általuk kifejlesztett vakcina, ami a Covid-19-re adna megoldást, elégtelen immunválaszt mutatott az idősebb embereknél. Így a Sanofi késlelteti annak bevezetését. A vállalat egy másik lehetséges COVID-19 vakcinán is dolgozik a Translate Bio amerikai céggel.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!