A L’Oréal, az Unilever, a Procter&Gamble, a Beiersdorf és az Estée Lauder vezető szereplőnek számítanak a kozmetika területén.

A Beiersdorf a Nivea kozmetikai termékek forgalmazója. A Cosmeceuticals Market Report ezen a héten mélyrehatóan értékelte a globális kozmetikai piac jelenlegi trendjeit. A kozmetikai termékek piaca gyorsan növekszik. A területen az innováció nagy részét kozmetikai vállalatok hajtják végre, amelyek jelentős összegeket fektetnek be a kozmetikai termékek kutatás-fejlesztésébe, a gyógyszergyárakra jellemzőbb módon. A Beiersdorf ezekben az elemzésekben vezető szereplő lett. Ezenkívül a Beiersdorf teljesítette azt az ígéretét, hogy újratölthető, újra felhasználható vagy újrahasznosított csomagolássá alakítja át jelenlegi csomagolását.

A Nivea és a La Prairie gyártója összefog a Sabic-kel, hogy megújuló műanyagokat hozzon létre a tömeges kozmetikai csomagolások számára. Ezzel az akcióval a Beiersdorf tovább kívánja csökkenteni a fosszilis alapú erőforrások felhasználását a műanyag csomagolásokhoz. Ez a fenntartható műanyag a papíripar mellékterméke, amelyet a fák péppé történő feldolgozása során állítanak elő. A Beiersdorf vállalat fenntartja, hogy a PP csomagolás környezetbarátabb, mivel kevesebb szén-dioxid-kibocsátást okoz, mint a hagyományos műanyagok. Ez a bejelentés része a Beiersdorf átfogó tervének, miszerint 2025-ig 100%-ban újratölthető, újra felhasználható vagy újrahasznosított csomagolás áll rendelkezésre.

A Beirsdorf részvényárfolyama ezen a héten 0,38%-ot korrigált. A Beiersdorf készlete 3,5%-kal nőtt az elmúlt hónapban. A Beiersdorf jövedelem növekedése az utóbbi évben 10,0%-os. A társaság a jövedelmének hatalmas részét osztalékként fizeti ki. A Beiersdorf nettó jövedelem növekedését az iparral összehasonlítva a vállalat növekedése alacsonyabb, mint az ipar átlagosan 8,2%-os növekedése ugyanebben az időszakban, de kozmetikai területe miatt 8 befektetési alapkezelőből 6 vásárolja befektetési alapjába a cég papírjait.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá