A Softbank Corporation úgy tűnik, hogy végleg befejezi egyes szektorainak és vállalataink értékesítését és ismét a nagyobb beruházások felé fordul.

A legfrissebb jelentések alapján a vállalat csatlakozik a Japán Biztonsági Token Szövetséghez (JSTA).  A cég távközlési leányvállalata az elmúlt napokban megerősítette tagságát, tekintettel a Softbank feltörekvő technológiákba történő befektetéseire. A szakértők bejelentették, hogy a telekommunikáció és a postai szolgáltatás piaca akár a 641,8 millió dolláros értéket is elérheti 2023-ra. A The Wall Street Journal beszámolója szerint a SoftBank Group 200 millió dollárt fektet a Kater-ba, egy induló vállalkozás megmentésére, amely az építőipar átalakítására szakosodott.

A vállalat részvényárfolyama ezen a héten 4,67%-ot emelkedett. A SoftBank biztonságosan játszik, de pozitívan tekint a jövőre, ezért további 350 millió dollárt fektetett be a OneWebbe, a műholdas internetcégbe. A beruházás révén a SoftBank nagyjából 30%-át adja a OneWeb-nek és körülbelül azonos szintre hígítja az Egyesült Királyság és Mr. Mittal 42,2%-os részesedését. A SoftBank már körülbelül 9 százalékos részesedéssel rendelkezett, miután a mentés részeként 90 millió dolláros adósságot saját tőkévé alakított át. A SoftBank mellett a milliárdos Charlie Ergen Hughes Network Systems, a OneWeb eredeti befektetője és az EchoStar leányvállalata is további 50 millió dollárt fektet ebbe a lehetőségbe. A SoftBank részvénye nem hiányozhat egyetlen egy befektető portfoliójából sem.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá