e-mobilitás

Éles kritikák alatt a SoftBank

By 2020.03.17. július 3rd, 2020 No Comments
Keith Rabois egyértelmű véleményt alkotott a SoftBank Csoportról és annak 100 milliárd dolláros Vision Alapjáról: „ez a szilícium-völgyi társaságainak egyértelmű katasztrófája volt.”

Rabois, a kockázati tőke-társaság, a Founders Found partnere, a SoftBank egyik leghangosabb kritikájának adott hangot és felvetett bizonyos kérdéseket. Többek között azt, hogy megéri-e hatalmas pénzösszegeket fektetni, egy nemrég létrehozott alapítványba? Véleményét jelenleg igen kevés számú kockázatitőke-befektető és induló alapító tag követi, így lehetőség van arra, hogy több milliárd dolláros értékben indítsanak el egy második Vision Fund alapot. A kritikák ellenére a SoftBank az elmúlt hónapokban több beruházást is folytatott a Szilícium-völgyben működő vállalatokba. A befektetők nagy része támogatja a SoftBank stratégiáját.

Viszont a SoftBank elemzői szerint „látható volt, hogy a határidős piacon (nyitás előtt) már 5-6%-os mínuszok voltak, ezzel sok esetben fontos technikai szinteket átugrottak az árfolyamok és a kereskedési stop-ok egyszerűen nem tudtak aktiválódni. A jó hír, hogy ezek a rések, mindig betöltődnek, azaz emelkedés lesz, mert különben a jövőben is átugornák az árfolyamok ezeket a szinteket.”

A SoftBank árfolyama a csütörtöki visszaesés miatt 20,36%-ot esett, a jelenlegi helyzetet követően a Bank rendelkezik olyan gazdasági stratégiával, amelyre építkezve a jövőben is tudja segíteni a robotizálást, az elektromos autózást, hisz a jövő már rég elindult ezen az úton. És a jelenlegi helyzet adhat egy újabb lendületet ezen a területen működő iparágnak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá