Telemedia részvénykosár

A Microsoft a Google-lel minden téren versenyben van

By 2019.11.11. július 2nd, 2020 No Comments
A Google nem is olyan rég jelentette be, hogy új kvantum technológiás számítógépeket fejleszt és azok kialakításán dolgozik. Eddigi nyilatkozataik szerint messze felülmúlja majd a hagyományos gépet.

A Microsoft azonban teljesen más irányból szeretné megközelíteni a kvantum technológiát és a qubit-ek újra tervezését vette célkitűzésül. A qubit röviden a legegyszerűbb kvantumrendszer. A qubit vagy kvantum bit az információ alapegysége a kvantum számítás területén. A Microsoft egy topológiai qubit-en dolgozik, mely szerintük teljesen új szinte fogja vinni a kvantum-számítástechnika új piacát, viszont magáról a működéséről még nem kívánnak közleményt kiadni. Ezen technológiát 5 éve fejleszti a vállalat és remélik, hogy lassan a célegyenesbe érnek.

A Microsoft ezen felül új Chromium-alapú Edge böngészőjét szeretné fejleszteni. Chuck Friedman, az Edge vállalati alelnöke szeretné elérni, hogy az Edge egymilliárd felhasználót érjen el jövőre. Egyértelmű, hogy a vállalat a Google Chrome számait akarja megingatni, viszont a jelenlegi felállásban a Chrome minden téren többet nyújt a felhasználóknak, mint az Edge. Ennek ellenére igen nagy sikert várnak a január elsején érkező Edge 1.0-tól, viszont az, hogy milyen újításokat is hoz majd a böngésző még nem publikus.

A Microsoft vállalat részvényei január óta 48,06%-ot, míg a héten 2,65%-ot emelkedtek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá