e-mobilitás

Az Amazon-t leállásra kényszeríthetik

By április 20, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
Tényként kezelik Amerikában, hogy Jeff Bezos cége hatalmas nyomás alatt állt a koronavírus járvány előtt is.

 

A munkavállalói panaszok jelentős rossz hírt kelltetek, ami a vállalat portfóliójában is meglátszódott, melyet az Amazon csak jelentős munkahelyi változásokkal tudott elsimítani.

A járvány kitörése, viszont még nehezebb helyzetbe hozta a vállalatot, mivel jelentősen vissza kellett venniük a kapacitásukból, annak ellenére, hogy az online rendelések szinte az egekbe törtek. Az Amazon, bár elmondásuk szerint minden higiéniás és biztonsági óvintézkedést megtett, még mindig a hatóságok rendíthetetlen figyelme alatt áll, mivel sokak szerint a vállalat nem tartja be az előírásokat. A napokban ezért a francia kormány kötelezte a vállalatot, hogy szüntessék be minden olyan termék kiszállítását, amely nem élelmiszer, gyógyszer vagy higiéniai készítmény.

A döntés azután született, hogy kiderült, hogy az Amazon nem tartja be raktáraiban a járvány miatti egészségügyi szabályokat. A leállás mellett a bíróság 1,1 millió dolláros büntetést szabott ki az Amazon-ra, minden egyes napért, amikor a raktárban munka zajlott. Az Amazon vállalat ezen a héten 15,72%-ot emelkedett, így részvény ára elérte a 2150 eurót. Az Amazon vállalat befektetési szempontból már csak azért is jó lehetőség, mert Amerika legnagyobb online csomagküldő szolgálata és stabil háttérrel és jó cash-flow-val rendelkezik. Hosszútávon nyereséges cég maradhat.

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!