Telemedia részvénykosár

A Facebook és a home office

By május 11, 2020 október 1st, 2020 No Comments
A Facebook a koronavírus járvány miatt minden alkalmazottjának engedélyezte, hogy a teljes 2020-as évet otthonról, home office-ban dolgozzák le.

A vállalat kiemelte, hogy prioritásnak veszi munkavállalói védelmét, viszont egyes alkalmazottai nem tudnak otthonról dolgozni, így megnyitják egyes irodáikat. Mark Zuckerberg hivatalos közleménye alapján a legnagyobb biztonsági óvintézkedésekkel fog megvalósulni az utóbbi intézkedés. A Covid-19 járvány alatt szükséges online kommunikáció erősítése érdekében a Facebook szóvivője bejelentette, hogy nemsokára elkészül a Messenger Rooms platformjuk, mely hasonlóan fog működni, mint az oktatásban elterjedt Zoom. A Facebook a múlt héten tette közé negyedéves jelentését. A vállalat árbevétele a március 31-én véget ért három hónapban 17 milliárd 737 millió dollár volt, éves összevetésben 18 százalékkal nőtt. Ezen belül a reklámokból származó bevételek 17 százalékkal, 17 milliárd 440 millió dollárra emelkedtek. Az üzemi eredmény 78 százalékkal, 5 milliárd 893 millió dollárra nőtt, miközben a működési haszonkulcs 22 százalékról 33 százalékra kúszott fel.

A Facebook vállalat részvényei ezen a héten 5,94%-kal nőttek. A vállalat hosszabbtávon már többször tudta megmutatni, hogy képes a növekedésre. A Goldman Sachs elemzői szerint hosszú távú vásárlásra már csak azért is alkalmas lehet a részvény, mert stabil követőtáborral, stabil bevétellel és jó cash-flow-val rendelkezik.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!