Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Johnson&Johnson mindent belead

By április 7, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
A gyógyszeripari óriás, a Johnson&Johnson együttműködésbe kezdett az USA Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Minisztériumának Biomedicinális Fejlesztési Hatóságával.

 

A partnerség lényege, hogy a Fejlesztési Hatósággal együtt a vállalat több, mint egy milliárd dollár finanszírozást tudjon biztosítani a COVID-19 oltóanyagokkal és kezelésekkel kapcsolatos kutatásokra. A partnerség egy régebbi kapcsolat, a BARDA és a Johnson&Johnson Janssen Gyógyszergyártó Csoport között fennálló megállapodás kibővítése. A megállapodással a társaság azt a célt tűzte ki, hogy több mint egymilliárd adag a Covid-19 (kifejlesztett) védőoltással szeretné kiszolgálni a jövőben a betegeket a világ minden pontján. Ezzel a lépéssel a cég egészségügyi területen is jelentős szerepre tehet szert. Az oltás megjelenését a cég legkésőbb 2020 szeptemberére tervezi, a klinikai vizsgálatok befejeztével.

A vakcina első tételei 2021 elejére rendelkezésre állnak sürgősségi felhasználásra–nyilatkozta a cég. A BARDA és a Johnson&Johnson közötti partnerség magában foglalja a lehetséges vírusellenes kezelések kutatását és fejlesztését is. A minél gyorsabb eredmény érdekében a vállalat felvette a kapcsolatot a belga Rega Orvosi Kutatóintézettel, akik szintén segítik a két partner munkáját. A Johnson&Johnson vállalatnál elmondták, hogy elkötelezték magukat amellett, hogy kiterjesztik globális gyártási kapacitásukat mind az Egyesült Államokban, mind a tengerentúlon, hogy mindenki számára megfelelő ellátást tudjon nyújtani ezekben a nehéz időkben.

A Johnson&Johnson vállalat részvényein ezen a héten ezek a bejelentések jól látszódtak, hiszen hétvégére 9,01%-ot emelkedtek, így egy darab részvényért 122,72 eurót kell a befektetőknek fizetni. A Johnson&Johnson vállalat a jövőben is kiemelkedő lehet befektetőinknek, mivel a vállalat, mind babaápolási, mind egészségügyi és drogéria területén is eddig eléggé szilárd lábakon állt.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!