Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Novo Nordisk új kezelések megjelenítésére készül

By szeptember 30, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
A Novo-Nordisk legújabb cukorbetegség-kezelő gyógyszere, a Rybelsus nevű szájon át bevehető készítmény igen nagy sikernek néz elébe a szakértők szerint.

A termék egyetlen riválisa a piacon az Eli Lilly vállalat Trulicity készítménye. A Novo-Nordisk fegyelmezett volt az árképzés területén a legtöbb szakértő szerint. A Rybelsus a múlt héten kapott jóváhagyást és havi 772 dollárba fog kerülni, mely igen közel áll az Eli Lilly injekciós gyógyszer árához, a Trulicity-hez, amely havonta 759 dollárba kerül. Szakértők szerint a Novo-Nordisk 15-20%-os kedvezménnyel fogja majd piacra dobni a készítményt, mely egyik igen nagy előnye, hogy a kezelés nem injekcióval, hanem szájon át történik. A gyógyszer hozzájárul a vércukorszint csökkentéséhez azáltal, hogy növeli az inzulinszintet és csökkenti a glukagon hormon szintjét. A gyógyszerkészítmény csökkentheti az étvágyat és a lassítja az emésztést, segítve a betegeket a fogyásban. A felmérések alapján az ilyen készítmények sokkal kelendőbbek, így a Rhybelsus miatt igen fényes jövő várhat újfent a dán Novo-Nordisk vállalatra.

A Novo-Nordisk részvényeinek értéke jelenleg 49,32 euró, a történelmi mélypontja 1994-ben volt 0,7 euróval, míg 2015 júliusában elérte az 53,91 eurót is az árfolyama.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!