Kopernikus részvénykosár

A McDonald’s is megtette a szükséges lépéseket a koronavírus elleni küzdelemben

By március 24, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
A koronavírus-járvány miatt igen sok éttermi lánc döntött úgy, hogy megteszi a szükséges lépéseket a vírus megfékezése érdekében.

 

A napokban a világ jelenleg legnagyobb gyorsétterme is csatlakozott ezen üzletágakhoz és komoly döntést hozott az Egyesült Királyságban: A McDonald’s 2020.03.18-tól nem engedélyezi az ételek elfogyasztását az éttermeken belül, csak az online rendelés és az autós kiszolgálás működhet tovább. Ezzel együtt ideiglenesen be is zárja éttermeit a McDonald’s, legalábbis az éttermi beülős részeit egészen a globális probléma megoldásáig. „Amikor csak lehetséges, nem lesz fizikai kontaktus a vásárlók, az alkalmazottak és a futárok között. Ezekben a nehéz időkben éttermeink addig maradnak nyitva, amíg biztonságos.” Döntésüket azért hozták meg, hogy elkerüljék a koronavírus-fertőzés további terjedését. A globális gyorséttermi óriás arra is figyelmeztette a befektetőket, hogy az eredmények „negatív pénzügyi hatása” jelenleg nem mérhető fel reálisan, mivel nem ismeri üzleti bezárás időtartamát és mértékét.

A McDonald’s részvényei ezen a héten ismét korrigáltak, a hétvére a cég részvényei 8,76%-os mínuszban zártak. De hosszútávon a vállalat részvényei egy jó portfoliót képezhetnek későbbiekben is, hiszen a vállalat jó cash-flow-val rendelkezik, nyereséges volt eddig és magas osztalékai vannak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!