e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Nvidia még mindig potenciális lehetőség

Az Nvidia részvényei 2020 eleje óta csaknem megnégyszerezték az árfolyamukat, köszönhetően az erőteljes keresletnek a nagy teljesítményű grafikus kártyák iránt, amelyek számos alkalmazást működtetnek, beleértve a személyi számítógépeket, az adatközpontokat és az önvezető autókat. A chipgyártó domináns pozíciója a jövedelmező videojátékok piacán az egyik legnagyobb oka annak, hogy az elmúlt negyedévekben ilyen félelmetes bevételnövekedést ért el. A 2021-es pénzügyi év második negyedévében a videojátékokból származó bevételek éves szinten 85%-kal, 3,06 milliárd dollárra ugrottak. A szegmens a teljes bevétel 47%-át adta az elmúlt negyedévben.

Az Nvidia részvényárfolyama 2,57%-ot korrigált ezen a héten. Az Nvidia befektetői számára jó hír, hogy a játéküzletág továbbra is a növekedés motorja lehet. Legközelebbi riválisa az Advanced Micro Devices a Jon Peddie Research legfrissebb piaci részesedési számai szerint nem tud előre jutni ezen a több milliárd dolláros területen. Az Nvidia ismét megelőzte az AMDt a grafikus kártyák terén. A Peddie kutatása rámutat, hogy az Nvidia részesedése a diszkrét grafikus feldolgozóegységek (GPU) piacán 83% volt 2021 második negyedévében, a maradékot az AMD birtokolja.

 

Marvell Techonology bennfentes eladása

Michael Strachan, a Marvell Technology igazgatója szeptember 10-én nagy összegű bennfentes eladást hajtott végre. Strachan 5000 darab Marvell Technology részvényt adott el 61,86 dolláros részvényenkénti áron. A teljes tranzakció értéke 309.300 dollár volt. A tranzakciót követően Strachan még mindig 37.438 darab Marvell Technology részvényt birtokol 2.324.525 dollár értékben.

A Marvel Technology részvényárfolyama ezen a héten 1,52%-ot emelkedett. A közelmúltban több részvényelemző is jelentést adott ki a vállalatról. A Needham&Company LLC augusztus 27-én közzétett kutatási jelentésében 67,50 dollárról 69,00 dollárra emelte a Marvell Technology célárát és vételi minősítést adott a részvénynek. Az Oppenheimer augusztus 27-én közzétett kutatási jelentésében 70 dollárról 75 dollárra emelte a Marvell Technology célárát és outperform minősítést adott a részvénynek.

 

 

Telemédia vagyonkezelt részvénykosár

 

A Microsoft elindítja a személyre szabott hírszolgáltatást, a Microsoft Start-ot

A Microsoft két hete bemutatta saját személyre szabott, Microsoft Start nevű hírolvasási rendszerét, amely webhelyként és mobilalkalmazásként is elérhető, amellett, hogy integrálva van más Microsoft termékekkel, beleértve a Windows 10 és 11 rendszereket és a Microsoft Edge webböngészőt. A hírcsatorna egyesítené a hírek kiadóinak tartalmát, de a felhasználók egyéni érdekeihez igazított módon. Ezzel vetélytársa lehet az Apple-nek, a Google-nak, nem beszélve olyan alkalmazásokról, mint a Flipboard és a SmartNews.

A Microsoft részvényárfolyama 1,41%-ot erősödött ezen a héten. A Microsoft a napokban bejelentette, hogy 60 milliárd dollárig terjedő részvény-visszavásárlási programot hajt végre, emellett 11 százalékkal emeli az osztalékot az előző negyedévhez képest. A Microsoft október 5-én adja ki az Office 2021-et, az irodai csomag következő fogyasztói változatát. Ez ugyanaz a nap, amikor a vállalat a Windows 11-et is piacra dobja.

 

 

Healtchcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Essilor ismét jótékonykodott

Az Egyesült Államokban 12 millió gyermeknek van szüksége látásgondozásra és hatmillióan nem kapják meg azt. Ennek egyik oka, hogy nem engedhetik meg maguknak a látásjavító szolgáltatásokat. A Percept Corporation az Essilor Vision Foundation támogatásával segít a rászoruló gyermekeknek és családoknak leküzdeni ezt az akadályt. 2007 óta az Essilor Látás Alapítvány több mint 1,5 millió szemüveget juttatott el a rászorulóknak.

Az EssilorLuxottica részvényárfolyama a héten 0,09%-ot erősödött. Közösen projektet hozott létre a Facebook és a Ray-Ban gyártója, az Essilor. A Facebook okosszemüveg, amelyet a Ray-Ban gyártójával, az Essilor Luxotticaval együttműködve hoztak létre, lehetővé teszi viselője számára, hogy zenét hallgasson, telefonáljon, vagy fényképeket és rövid videókat készítsen, és azokat a Facebook szolgáltatásai között megossza a hozzá tartozó alkalmazás segítségével.

 

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

Church&Dwight, vagyis a takarítószer forgalmazó cég várakozása

Elemzők arra számítanak, hogy a Church&Dwight Co Inc. 1,29 milliárd dolláros forgalmat fog elérni a folyó negyedévben-írja a Zacks Investment Research. Nyolc elemző adott ki becslést a Church&Dwight eredményére, a legalacsonyabb becsült árbevétel 1,27 milliárd dollár, a legmagasabb becslés pedig 1,32 milliárd dollár. A Church&Dwight a tavalyi év azonos negyedévében 1,24 milliárd dolláros árbevételt jelentett, ami éves szinten 4%-os pozitív növekedési ütemet jelentene. A vállalat a tervek szerint a következő negyedéves eredményét november 4-én teszi közzé.

A Church&Dwight részvényárfolyama 1,06%-ot emelkedett. A Church&Dwight a 2020-as pénzügyi évben 4,9 milliárd dollár árbevételt és 786 millió dollár nyereségtöbbletet ért el, ami 30 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest. Figyelemre méltó az is, hogy a társaság 120 éve fizet osztalékot a részvényeseinek. A célzott külföldi terjeszkedés révén Church&Dwight továbbra is ígéretes növekedési potenciállal rendelkezik.

 

 

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A BHP Group átalakulása

A BHP Group, a világ második legnagyobb bányavállalata augusztus végén bejelentette, hogy megválik olaj-és gázipari eszközeitől. A tranzakció során a BHP olaj-és gázipari eszközei egyesülnek a Woodside Petroleum ausztrál gázkitermelővel, és cserébe részvényeket kapnak, amelyeket szétosztanak a BHP részvényesei között. Az egyesülés struktúrája azt is jelenti, hogy a tranzakció nem feltétlenül jelent tiszta szakítást a BHP részvényesei számára ezektől az eszközöktől, mivel az új vállalkozásban továbbra is 48%-os tulajdonuk marad. A BHP Group azt is bejelentette, hogy 5,7 milliárd dollárt tervez költeni a világ egyik legnagyobb kálium-bányájának megépítésére Saskatchewanban, a vállalat reményei szerint az elkövetkező években a műtrágya mezőgazdasági felhasználásának növekedésére alapozva.

A BHP Group részvényárfolyama ezen a héten 9,43%-ot esett. A BHP olaj-és gázipari eszközeinek leépítése és a hamuzsír felé fordulás jó helyzetbe hozhatja a vállalatot, hogy hasznot húzzon az energetikai átállásból.

 

A német BASF minősítései

A BASF vállalat részvényesei viszonylag visszafogott heteket éltek át a részvényárfolyam változását tekintve, a részvény továbbra is a 64,54 euró és 69,16 euró közötti sávban ingadozott, így a Simply Wall Street elemzői szerint a cég részvényei aluértékeltek. A JP.Morgan Chase&Co. közzétett jelentésében 20,29 dolláros célárat határozott meg a BASF részvényeire, és „semleges” minősítést adott a részvénynek. A Barclays augusztus 2-án közzétett jelentésében a BASF árcélját 72,00 euróról 77,00 euróra emelte és „egyenlő súlyozású” minősítést adott a részvénynek. A UBS Group július 14-én közzétett jelentésében újra „vételi” minősítést adott a BASF részvényeire.

A BASF részvényárfolyama ezen a héten 2,23%-ot korrigált. Stratégiai partnerség keretében a BASF és a Siemens Energy az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését célzó új technológiák kereskedelmi bevezetésének felgyorsítását tervezi.

 

 

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

Visa kriptoközösséghez csatlakozott

A Visa is csatlakozik a nem hagyományos befektetésekbe merülő vállalatok egyre bővülő listájához. Az első befektetéshez a Visa egy 150.000 dolláros CryptoPunk NFT-t választott, egy digitális avatárt, amely Sheffield szerint „a kriptoközösség kulturális ikonja”. A Visa sikertörténetének egyik legnagyobb oka a vállalat ciklikus kötődése. Ez azt jelenti, hogy a fogyasztók és a vállalkozások többet költenek, amikor az amerikai és a világgazdaság teljes gőzzel működik.

A Visa részvényárfolyama ezen a héten 1,41%-ot erősödött. A Visa, a digitális fizetések globális vezetője az offline digitális fizetések koncepciójának megvalósítását segíti Indiában. A hazai fizetési ökoszisztémában elsőként a Visa vezeti a kezdeményezést a Yes Bankkal és az Axis Bankkal partnerségben.

 

 

 

Egyedi részvények:

 

Erős mérleg a LINDT-nél

A Chocoladefabriken Lindt&Sprüngli nem fedezeti alapok tulajdonában van. Az ESOP jelenleg a vállalat legnagyobb részvényese, hiszen a Chocoladefabriken Lindt&Sprüngli AG forgalomban lévő részvényeinek 12%-át tudhatja magáénak. A BlackRock Inc. a második legnagyobb részvényes a törzsrészvények 3,9%-ával, a The Vanguard e Inc. pedig a vállalat részvényeinek mintegy 2,9%-ával rendelkezik. Tulajdonosi adatok tanulmányozása során megállapították, hogy a legnagyobb részvényesek közül 25-en együttesen a részvénykönyv kevesebb mint 50%-át birtokolják, ami azt jelenti, hogy egyetlen személy sem rendelkezik többségi részesedéssel.

A Lindt&Spruengli részvényárfolyama ezen a héten 4,91%-ot menetelt. A negatív forgalomnövekedés ellenére a Lindt&Sprungli a világjárvány idején meglehetősen jól kezelte mérlegét. Ahogy a fizikai üzletek újra megnyíltak, úgy véli négy amerikai elemzőből négy és a Commerzbank bankárai is, hogy az eladások növekedése folyamatosan erősödik.

 

Novozymes 25% marzsot vár

A Novozymes részvényei 5,7%-kal emelkedtek az elmúlt három hónapban. A Novozymes-nek elég magas a ROE-je. A vállalat ROE-je még a 13%-os iparági átlaggal összehasonlítva is elég lenyűgöző. A társaság az egész éves pénzügyi iránymutatást a korábbi 2-6%-ról leszűkítette és nagyjából 25%-os marzsot vár. A második negyedévben 9%-os organikus értékesítési növekedéssel és az első hat hónapban 6%-os organikus értékesítés-növekedéssel a Novozymes újabb fontos lépést tesz hosszú távú növekedési stratégiájának teljesítése érdekében.

A Novozymes részvényárfolyama a héten 3,16%-ot emelkedett. A GEA Group AG német élelmiszer- és italgyártó vállalat bejelentette, hogy megrendelést kapott a dániai székhelyű Novozymes biotechnológiai cégtől egy új funkcionális fehérjeüzemre az Egyesült Államokban. A Novozymes a világ legnagyobb enzim- és mikrobiális technológiákat szállító vállalata. Az új üzem a betakarítástól a fehérjék elválasztásáig terjedő gyártási lépéseket foglalja magában.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!