A Facebook a napokban bejelentette legújabb eredményét, miszerint a 2020-as évben 100%-ban megújuló energiát használt fel az USA területén, és elérte a nettó nulla kibocsátást. A vállalat azt állítja, hogy az elmúlt három évben csaknem 94%-kal csökkentette az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, meghaladva 75%-os csökkentési célját. A Facebook több mint hat szél- és napenergia üzemmel áll szerzősédben, 18 államban és öt országban, ami becslések szerint 8 milliárd dolláros beruházást jelent.

A Facebook részvényárfolyama ezen a héten 2,01%-ot korrigált. A Facebook hosszútávon kiváló befektetés. Amire biztosíték az, hogy a világjárvány közepette a 2020 elejei visszaesés ellenére az összbevétel csaknem 86 milliárd dollár volt, ami 22%-os növekedést jelent a 2019-es szinthez képest. A növekedés legnagyobb részét a hirdetési bevételek 21%-os növekedése tette ki. 2020-ban több mint 23 milliárd dollár szabad cash flow-t generált. Most majdnem 62 milliárd dollár készpénzt és forgalomképes értékpapírokat tart.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!