Az Nvidia részvényei 2020 eleje óta csaknem megnégyszerezték az árfolyamukat, köszönhetően az erőteljes keresletnek a nagy teljesítményű grafikus kártyák iránt, amelyek számos alkalmazást működtetnek, beleértve a személyi számítógépeket, az adatközpontokat és az önvezető autókat.

A chipgyártó domináns pozíciója a jövedelmező videojátékok piacán az egyik legnagyobb oka annak, hogy az elmúlt negyedévekben ilyen félelmetes bevételnövekedést ért el. A 2021-es pénzügyi év második negyedévében a videojátékokból származó bevételek éves szinten 85%-kal, 3,06 milliárd dollárra ugrottak. A szegmens a teljes bevétel 47%-át adta az elmúlt negyedévben.

Az Nvidia részvényárfolyama 2,57%-ot korrigált ezen a héten. Az Nvidia befektetői számára jó hír, hogy a játéküzletág továbbra is a növekedés motorja lehet. Legközelebbi riválisa az Advanced Micro Devices a Jon Peddie Research legfrissebb piaci részesedési számai szerint nem tud előre jutni ezen a több milliárd dolláros területen. Az Nvidia ismét megelőzte az AMD-t a grafikus kártyák terén. A Peddie kutatása rámutat, hogy az Nvidia részesedése a diszkrét grafikus feldolgozóegységek (GPU) piacán 83% volt 2021 második negyedévében, a maradékot az AMD birtokolja.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!