Egyedi részvények

A Chocoladefabriken Lindt árfolyama tartósan 7000 euró felett tartózkodik

By június 29, 2020 október 1st, 2020 No Comments
A vállalat vezetése 1879-re vezethető vissza, akkor Rodolphe Lindt, a berni gyógyszerész fia, csokoládét akart készíteni, amit siker koronázott.

A Lindt csokoládégyárat 1845-ben alapította David Sprüngli-Schwarz és fia, Rudolf Sprüngli Amman. Az első gyárat Paradeplaz-ban alapították, miután Zürichben híresek lettek cukrászatuk által.  Johann Rudolf 1899-ben átalakította magánvállalatát a Chocolat Springéi AG-hez hasonlóan, biztosítva a bővítéshez szükséges pénzügyi forrásokat. Ugyanebben az évben megvásárolta a berlini Rodolphe Lindt csokoládégyárát. Jó 100 évig a társaság vezető szerepet töltött be a területen. Aztán 1994-ben a Lindt&Sprüngli megvásárolta a Hofbauer Österreich osztrák csokoládégyártót, és a Küfferle márkanévvel együtt integrálta az összes márkát a cégbe. 1997-ben és 1998-ban a társaság megvásárolta az olasz csokoládét, a Caffarel-t és az amerikai csokoládégyártót, a Ghirardelli-t, majd mindkettőt teljes egészében leányvállalatokként integrálták a társaságba. 2000-ben a Lindt & Sprüngli megjelent a tőzsdén. Abban az időben 580 euró volt egy részvényára. 2009-ben a válság megjelenésekor 1004 eurót mutatott, de ma már hatalmas növekedés után 7145 euró lett.

Ez az elmúlt 10 évben több mint hétszeres növekedést jelent. Jelenleg a Lindt&Sprüngli tizenkét gyárral rendelkezik. De jelen van még Franciaországban, Olaszországban, Ausztriában és az Egyesült Államokbeli Stratham-ben, illetve New Hampshire-ben. A Lindt jelenleg 410 üzlettel működik, kávézók megnyitásával szintén jelen van a piacon, ahol süteményeket és fagylaltot forgalmaznak. A Lindt főterméke a csokoládé. Az Excellence termékcsaládja viszont nemcsak étcsokoládés termékekből áll, majd 30 tejcsokis terméket tudnak felmutatni, különböző ízekben. Legfontosabb terméke a Lindor.

A Lindt csokoládé és egyéb termékek miatt több elemzőház készített fundamentális elemzést, köztük a Technavio is figyelemmel kíséri az étkezési csokoládé termékek piacát, és elemzésük szerint várhatóan 7,07 milliárd dollárral növekedhet a 2020-2024 közötti időszakban a Lindt csoki utáni kereslet, amely meghaladhatja az eddigi 7%-os átlagkeresletet is. A Data Bridge Market Research elemzése szerint a csokoládéfogyasztási piac átlagos éves piaci növekedése 3,6%-os lehet a 2020–2027 közötti előrejelzései időszakban és várhatóan 11.762,05 millió dollárt fog elérni 2025-ig.

A Lindt&Spruengli részvénye az elmúlt egy hét alatt 0,72%-ot korrigált, míg az elmúlt 3 év alatt 20,36%-ot növekedett.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!