A világ legnagyobb bányászati vállalata óvatosabban közelíti meg befektetéseit, miután dollármilliárdokat költött ambiciózus projektekre az elmúlt hónapokban.

Viszont a BHP elkötelezett, a műtrágya szektorba való invesztálás mellett is, amit az Anglo American 400 millió dolláros akvizíciójával folytat. Bár a cég még az olaj üzletben látja a jövőt, mégis belekezdett legújabb projektjébe, melynek központjában egy óriási kanadai kálium kitermelő megvásárlása áll. A teljes akvizíció befejezése akár 5,7 milliárd dollárba is kerülhet.

A BHP Group részvényárfolyama ezen a héten 0,2%-ot korrigált. Május végén jelentette be a BHP, hogy 3,6 milliárd dollár értékben vasércet állított elő Nyugat-Ausztráliában. A társaság piaci kapitalizációja 188.944 millió dollár. A cég részt vesz a nikkel bányászatában, olvasztásában és finomításában is ezért több elemző hosszútávra vételi pozícióra javasolta besorolását.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!