A Chocoladefabriken Lindt&Sprüngli AG részvénye nemcsak az osztalékért jó. Bár a Chocoladefabriken Lindt &Sprüngli 1,3%-os osztalékhozama nem a legmagasabb, viszont hosszabb távon a múltja és a cash-flowja jó lehetőséget ígér. A Chocoladefabriken Lindt&Sprüngli nyereségének 83%-át osztalékként fizette ki a tizenkét hónapos időszak alatt. A Chocoladefabriken Lindt&Sprüngli a tavalyi cash flow 78%-át fizette ki. Pozitív azt látni, hogy a Chocoladefabriken Lindt&Sprüngli osztalékát mind a nyereség, mind a cash flow fedezi, mivel ez általában annak a jele, hogy az osztalék fenntartható és az alacsonyabb kifizetési arány általában nagyobb biztonságra utal, mielőtt az osztalék csökken. A Chocoladefabriken Lindt&Sprüngli osztalékja az elmúlt 10 évben stabil volt.

A Lindt&Spruengli AG 750 millió frankos (820 millió dolláros) részvény-visszavásárlási programot tervez, mivel a Lindor csokoládé golyók készítője 2021-ben visszalendülést prognosztizált. A visszavásárlás júniusban kezdődik és 2022 decemberéig tart-nyilatkozta ezt napokban a Lindt vezetősége. A svájci Chocoladefabriken Lindt&Sprüngli részvényárfolyama ezen a héten 1,37%-ot korrigált. Az árbevételnek organikus alapon 6%-ról 8%-ra kell emelkednie ebben az évben, később vissza kell térnie a vállalat közép- és hosszú távú célkitűzéséhez, az 5-7%-os éves növekedéshez-közölte a svájci társaság. A csokoládégyártó bővítette az online értékesítést, hogy alkalmazkodjon a járványhoz, és az e-kereskedelem bevétele megduplázódott 2020-ban.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!