A BHP Group PLC bejelentette, hogy a réz termelés 2%-kal nőtt a 2020 szeptemberi negyedévben, megcáfolva ezzel a szakértők előrejelzéseit.

A vállalat a kohászati szén és a vasérc termelésének nagyságrendjét is megadta, melyek a beszámolók alapján szintén rekordmagasságot értek el. Minden termelési és egységköltség-útmutató változatlan maradt a 2021-es pénzügyi évre nézve, ami igen jó hír a befektetők számára. Eközben a BHP folytatja a kőolaj, a réz és a vasérc fejlesztés alatt álló nagy projektjeit. A vállalat célja, hogy költséghatékonyabban tudják üzemeltetni kitermelő üzemeiket, melynek szerves része lesz az online rendszerek teljes átalakítása.

A vállalat részvényei ezen a héten 3,45%-ot emelkedtek. BHP Group egy jól diverzifikált portfólió elengedhetetlen része lehet, ezért a magas osztalékfizetés mellett a vállalat vasérc, fémkohászati szén és réz bányászat, fejlesztés, előállításával és feldolgozásával foglalkozik. A BHP Group elmondhatja magáról, hogy az olaj mellett a világ egyik legnagyobb rézbányáival rendelkezik.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá