A héten jelent meg a Novozymes új enzimje, amelyet a magas fehérjetartalmú italok „jobb ízű” megalkotására hoztak létre.

A vállalat célja, hogy segítse a keserű és fanyar ízek kiküszöbölését és a mellékízek teljes kizárását. A Novozymes kifejlesztette a Formea Prime-ot, hogy segítsen az italgyártóknak és márkáknak leküzdeni a nemkívánatos mellék ízeket, különösen a fehérje italokban. A FoodIngredientsFirst exkluzív interjújában a dán központú biotechnológiai vállalat arról beszélt, hogy a sportokhoz használt fogyasztási cikkekhez köthető elvárás radikálisan megnőtt az elmúlt évek során. A Novozymes statisztikáiból kiderült, hogy a fogyaszthatóság és a megfelelő ízvilág gyakran nagyobb érv a termék megvásárlása mellett, mint annak hatékonysága.

A vállalat részvényei ezen a héten 0,45%-ot emelkedtek. A Novozymes részvényárfolyam az utolsó negyedévben 11%-kal esett vissza, viszont a vállalatnál megkezdődő folyamatos fejlesztéseknek a befektetők örülhetnek. A Novozymes elérte az egy részvényre jutó eredmény (EPS) évi 4,3% -os növekedését. A cég gyógyszerkutatása és biofarma üzletága a jövőben is fejlődhet, illetve a cég újabb beruházásokat tervez amerikai, illetve európai cégek felvásárlásával.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!