A Credence MedSystems gyógyszerszállító vállalat bejelentette, hogy a Novartis stratégiai beruházást hajtott végre a vállalatban, ezzel ismét egy új szektorral bővül a cég.

A beruházás előmozdítja a Credence innovatív gyógyszeradagoló rendszereinek folyamatos fejlesztését, kezdetben a Credence Companion biztonsági fecskendőrendszerre összpontosítva. Az automatizált injekció a felhasználó számára jelzést ad, ha a teljes adag beadásra került. Ezek után a tű automatikusan visszahúzódik a fecskendő hordójába. A rendszer segít megvédeni a felhasználókat a véletlenszerű tűszúrásoktól és megakadályozza a fecskendő újra felhasználását. Nem ez az első újítás, mely megváltoztatja a vállalat termékeit a jövőre nézve.

A Novartis vállalat részvényei ezen a héten 6,28%-ot estek. A Novartis nettó árbevétele a negyedik negyedévben 1%-kal, 12,77 milliárd dollárra nőtt, de a cég óvatos becslést adott ki a következő negyedéves számaira. A vállalat generikus üzletága, a Sandoz 2%-kal, 2,5 milliárd dolláros árbevételre emelkedett. A JP. Morgan elemzői szerint a Novartis részvényei vételi pont felett maradtak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!