Egyedi részvények

Az Electronic Arts nagy lépései

By 2020.09.15. szeptember 30th, 2020 No Comments
Az Electronic Arts a videójáték-ipar egyik vezető fejlesztő és kiadó cége, amit 1982-ben Trip Hawkins alapított.

Videójátékokat kiadó cégként 4,5 milliárd USA dolláros éves forgalmával a legnagyobbnak számít a világon. Az EA volt az első videójáték-kiadó, mely úgy bánt a fejlesztőivel, mint a rocksztárokkal, abban az iparban, mely a fejlesztőket azelőtt leginkább gyári munkásokként kezelte. Ezen hozzáállás tovább erősödött az EA csomagolásánál, mely a késői 1980-as-1990-es évek zenei albumainak borítójára hasonlított Az EA bőségesen meg is osztotta bevételeit a fejlesztőkkel.

Az Electronic Arts legújabb üzletpolitikája szerint 2011 február-márciusától, 20 millió főt meg nem haladó országok részére nem végez honosítást, kivéve a már megjelent videójátékok kiegészítőit.

Az Electronic Arts részvényárfolyama ebben az évben 11,82%-ot, míg az elmúlt 1 év alatt 20,71%-ot emelkedett.

A cég negyedik negyedéves jelentése szerint az EA a koronavírus kitörését egész jól átvészelte. A nettó pénzügyi forgalom 1,39 milliárd, az adózás utáni jövedelem 418 millió dollár volt, mindkét szám nagyobb szám az elvárásoknál, az utóbbi pedig konkrétan duplája az egy évvel korábbi eredményhez képest. Részvényenként 1,43 dollárnyi haszon keletkezett, ami 23 centtel túlszárnyalta az elemzők elvárásait.

A teljes üzleti évben, vagyis, 2019 áprilisától 2020 márciusának végéig 5.54 milliárd dollárnyi pénzügyi forgalma volt a cégnek, a profit pedig 3,02 milliárd.

Az Electronic Arts a focira lehet a legbüszkébb, hiszen a FIFA 2020-nak több mint 25 millió játékosa van, viszont a The Sims 4 az előző negyedéves számhoz képest ismét növekedést mutatott fel. A Star Wars Jedi: Fallen Order átlépte a 10 milliós értékesítést, az Apex Legends 2019 legtöbbször letöltött free-to-play konzolos játéka lett.

Az Electronic Arts részvényárfolyama 3,16%-ot korrigált a héten. Az Electronic Arts-nak hosszútávon kedvez az, hogy a fiatalok és idősek is játszanak játékaival.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!