Az Electronic Arts-nál az elmúlt két évben a játékon belüli kiadásokból és előfizetésekből származó nettó foglalások a vállalkozás 59%-áról 71%-ra nőttek 12 hónapos alapon. A szolgáltatási bevételnek a visszatérő jellege miatt az Electronic Arts 2020 vége felé kezdeményezte első osztalékfizetését. Míg az előfizetés még mindig csak kis része a vállalat élő szolgáltatásainak, a növekedés korai szakaszában van.

Az Electron Arts korábban két előfizetői szolgáltatást kínált EA Access konzolon és EA Origin PC-n, amelyek ma már az EA Play részét képezik. Az EA Play segítségével a vállalat csökkenti a játékok költségeit és azt, hogy egyfajta videojáték-konzolon lehessen játszani, a felhőalapú játék nagy lehetőség a videojáték-ipar számára. Eddig az Electronic Arts Play 6,5 millió játékost vonzott, ami egy jó kezdet. A játékcégek nem képesek bárhol felhőalapú szolgáltatást kínálni, de ebben a Microsoft segítséget fog nyújtani az Electronic Arts-nak. Az Xbox Game Pass hivatalosan szeptemberben jelent meg, és lehetővé teszi az Xbox játékok lejátszását PC és Android mobil eszközökön. Az Electronic Arts Play alkalmazása úgy fog működni, mint egy bolt a boltban a Microsoft oldalán. Az elmúlt négy negyedévben az Electronic Arts nagy lépései révén, csaknem 4 milliárd dollár nettó foglalást hozott az élő szolgáltatásokból, beleértve a játékon belüli kiadásokat és az előfizetéseket.

Az Electronic Arts részvényárfolyama ezen a héten 1,92%-ot korrigált. Az Electronic Arts sokkal nagyobb közönséget érhet el a Microsoft segítségével, mint önállóan. Kihasználhatja a Steam vagy az Xbox szélesebb körét, hogy nagyobb közönséget hozzon létre saját jövőbeni kiadásaihoz és folytassa élő szolgáltatási üzletágának növekedését. Az Electronic Arts Revenues 8%-os növekedést ért el a 2020-as költségvetésben, ekkor bevétele 5,5 milliárd dollárra duzzadt. A Microsoft azt várja, hogy 2022-es költségvetési időszakban 15%-kal, 6,4 milliárd dollárra nő a cég nettó profitja, elsősorban az e-sport üzletág folyamatos növekedése miatt.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!