A Shell összefogott a norvég közszolgáltatókkal, a BKK-val és a Lyse-zel az északi ország első, jövőre várható tengeri szélerőművének megépítése érdekében.

A Shell több évtizede tevékenykedik az olaj- és gázkitermelési iparban a norvég területeken, viszont hasonlóan sok társához, a szélerőművek beépítését tekinti a legjobb alternatív megoldásnak. Az ország egyedülálló Európában a zöld energiát tekintve, illetve Norvégia területén már az elektromos autók is átvették a piacon a vezető szerepet.

A Royal Dutch Shell „A” részvényárfolyama ezen a héten 0,78%-ot korrigált. A Shell olaj- és gáztermelése a vállalat által üzemeltetett és nem üzemeltetett fúrótornyokból átlagosan napi 193.000 hordó olajegyenértéket tett ki 2020-ban. A Shell szerint a világnak néhány évig jelentős új olaj- és gázberuházásokra lesz szüksége ahhoz, hogy kielégítse a motor üzemanyagok és vegyszerek iránti keresletet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá