e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

Tesla március végi jelentése

Elon Musk bejelentette, hogy most már Bitcoin-nal is lehet Tesla autókat vásárolni. Mivel a kriptovaluták napi szinten is nagyon hektikusak, így az autók ára is gyorsan változik, ami kicsit bonyolítja a helyzetet. Az Amerikai Egyesült Államokban az új Tesla autók megrendelései most 100 dolláros Bitcoin-betétnek megfelelő összeggel biztosíthatók. A Tesla korábban jelentős összegeket fektetett be digitális fizetőeszközbe 1,5 milliárd dollár értékben.

A Tesla részvényárfolyama ezen a héten 6,59%-ot emelkedett. Az RBC Capital Markets Research elemzői 170.000 darab Tesla szállítását vetítik előre. Az RBC becslése elmarad a korábbi várakozásoktól, mivel a globális chip- és akkumulátorhiány alakult ki az elektromos autózásban. A Wedbush elemzője, Daniel Ives szerint a chiphiány ellenére a Tesla meghaladhatja a 170.000 darab autó eladásának számait az első negyedévben.

 

Az Amazon segít az oltásmenedzsmentben

Az Amazon főhadiszállása Arlington megyében van. Az itteni lakosok oltáshoz jutását segíti a vállalat. A vállalat Arlington megyével együttműködve új oltási klinikát nyit. A cél, hogy naponta több száz ember kaphassa meg a védőoltást.

Az Amazon részvényárfolyama ezen a héten 3,96%-ot emelkedett. Az elmúlt hat hónap során az Amazon részvényei 2%-kal csökkentek, szemben az S&P500 index 19%-os növekedésével. Robert Drbul, a Guggenheim elemzője szerint az Amazon valós értéke részvényenként 4000 dollár is lehet 2022-23-ban, ami körülbelül 30%-kal magasabb a jelenlegi szintnél.

 

A Geely új projektje

A Geely Auto Group (Geely Auto) a március végén jelentette be, hogy megalakítja új vállalatát, a Zeekr Company Limited-t, egy új e-mobility vállalatot Kínában, amely a prémium kategóriájú elektromos járművek iránti növekvő keresletet szolgálja ki. Az első Zeekr járműveket várhatóan 2021 harmadik negyedévében szállíthatják, a gyártást az anyavállalat, a Geely Holding végzi. A Zeekr célja, hogy a következő öt évben évente új elektromos járművet hozzon forgalomba.

A Geely Automobile Holding részvényárfolyama ezen a héten 0,6%-ot emelkedett. A Geely Automobile Holdings árbevétele 2020-ban elérte a 14,15 milliárd dollárt, ami 5 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. A vállalat vezetői a 2021-es értékesítési célt 1,53 millió darabszámú eladásban határozták meg, ami 16 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

 

 

 

HealthCare vagyonkezelt részvénykosár

 

A Gilead Koreában is megjelent

A Gilead Sciences koreai telephelye több mint 222,5 millió dolláros bevételt jelentett be az előző évre, annak ellenére, hogy az alkalmazottak száma csupán 70 fő az országban található központban. A vállalat megmutatta, hogy egy kisvállalat hogyan érheti el az értékesítés hatalmas növekedését. A Korea Biomedical Review a napokban tartott megbeszélést Paul Lee-vel, a koreai Gilead Sciences vezérigazgatójával.

A Gilead Sciences vállalat részvényárfolyama ezen a héten 2,26%-ot emelkedett. A Gilead Sciences összesen 1,2 billió dollár bevételt hozott Amerikában. A Gilead Sciences Inc. december végén 72 fedezeti alap portfóliójában volt megtalálható. Hosszútávún az alapkezelők ennél a vállalatnál részvényemelkedést várnak.

 

 

 

Telemédia vagyonkezelt kosár

 

Az Apple nyári konferenciára készül

Az Apple bejelentette, hogy éves fejlesztői konferenciája online keretek közt lesz megtartva, június 7-én. Az esemény június 11-ig tart és a fejlesztők számára ingyenes a részvétel. Az Apple általában a rendezvény első napján mutatja be új iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV és Mac szoftvereit, illetve az esetleges jövőben érkező darabokat és új rendszerfrissítéseket. Az eseményeket időnként új hardvertermékek bemutatására is felhasználja, így kérdéses, hogy megjelenik-e végre a várva várt Apple car a rendezvényen.

Az Apple részvénye ezen a héten 1,92%-ot emelkedett. A vállalat a Morgan Stanley szerint hosszútávú befektetésre ajánlott.

 

A Facebook az Apple miatt frissítette rendszerét?

A Facebook a napokban bejelentett egy új funkciót, amely megkönnyíti a felhasználók számára a megjelenő tartalom szelektálásának lehetőségét. A Facebook kifinomult algoritmusa mellett, a felhasználóknak most már lehetőségük van válogatni a megjelenített tartalmak közül. Ez azt jelenti, hogy szabadon korlátozható egyes témák megjelenése az oldalon. A funkció főként az iOS felhasználók miatt készült a szakértők véleménye szerint.

A Facebook részvényárfolyama ezen a héten 6,02%-ot emelkedett. A Treffis elemzői a jelenlegi részvényenként 288 dollár körüli ára mellett úgy gondolják, hogy a Facebook részvényeinek a közeljövőben körülbelül 25%-os növekedési potenciálja van. Mind a bevételek, mind a keresetek növekedtek 2020-ban, amikor a Covid-19 járvány miatt az egyének és szervezetek az e-kereskedelem felé fordultak és a kereslet elmozdult a diszkrecionális szolgáltatások termékei felé is. A Facebook részvénye 2018 vége óta 120%-kal nőtt az S&P500 indexhez képest, amely ugyanebben az időszakban 59%-kal növekedett. Az elmúlt években a vállalat nyeresége nőtt, miközben a P/E többszöröse ingadozott.

 

A Check Point kiberbiztonsága a maximumra tör

A Check Point Technologies Ltd., a kiberbiztonsági megoldások vezető szolgáltatója, új partneri kapcsolatot jelentett be egy digitális webinformációs vállalattal, SimilarWeb-bel. A két vállalat integrálja a Check Point ThreatCloud által generált statisztikai tartományi trendeket és biztonsági rendszereket a SimilarWeb digitális rendszereibe. Mindkét vállalat biztosítja így a fenyegetések észlelését és kiküszöbölését a felhasználóik számára.

A Check Point Technologies részvényárfolyama ezen a héten 1,27%-ot emelkedett. A vállalat utolsó negyedéves bevételei 564 millió dollárt tettek ki, ami 4%-kal magasabb éves szinten. A szám meghaladta az 555,1 millió dolláros Zacks Consensus becslését. A negyedik negyedév során a vállalat számos nyereséges üzletet kötött különböző iparágakban, ideértve az állami, a telekommunikációs és az ipari ágazatokat is.

 

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A Walt Disney részvénye

A Walt Disney Co. részvényei jelentősen túlértékeltek a GuruFocus Value számítás szerint. A GuruFocus értékének meghatározása a részvény kereskedésének korábbi teljesítménye, a múltbeli üzleti növekedés és a jövőbeni üzleti tevékenységek becslései alapján történik. AWalt Disney Co. részvény jelenlegi részvényenkénti 185,92 dolláros árfolyamon és 337,5 milliárd dolláros piaci felső határon jelentősen túlértékeltnek tűnik az elemzőtársaság szerint. A vállalat az idei évben főként streaming szolgáltatásaiból szerezte bevételét.

A Walt Disney részvényárfolyama ezen a héten 2,12%-ot emelkedett. Az október 3-án véget ért 2020-as költségvetési évben a Disney 3,6 milliárd dollárt termelt. 2021 pénzügyi első negyedévében a szabad cash flow 685 millió dollár volt. A hét elején a Disney bejelentette, hogy a megújult Disney+ egy újabb jó negyedévet teljesített, így több mint 100 millió előfizetője lehet, mindössze 16 hónappal az indulása után.

 

Közeleg a Stryker negyedéves jelentése

A Stryker bejelentette, hogy konferenciát szervez 2021. április 27-én, hogy megvitassák a Társaság 2021. március 31-én véget ért negyedéves működési eredményeit. A 2021. március 31-én végződő negyedév végleges működési eredményei még a konferencia napján nyilvánosságra kerülnek. A Stryker még mindig a világ egyik vezető orvostechnikai vállalata, és arra törekszik, hogy jobbá tegye az egészségügyet, még a pandémia alatt is.

A Stryker részvényárfolyama ezen a héten 1,05%-ot emelkedett. A Stryker vállalat innovatív termékeket és szolgáltatásokat kínál az ortopédia, az orvosi és sebészeti, valamint a neurotechnológia és a gerinc területén, amelyek javítják a betegek és a kórházak eredményeit. A Citibank elemzői szerint a Stryker részvények közép és hosszabbtávon egy stabil portfolió része kell, hogy legyenek, hiszen a vállalat részvényei az elemzők szerint alulértékeltek.

 

A Nike tiltólistára került

A hét elején több alkalmazásboltból, köztük a Huawei és a Xiaomi okostelefonokról is levették a Nike-t és az Adidas-t, miután a sportruházat-márkák vitát váltottak ki Kínában az országban előállított pamut megkülönböztetése miatt. A Xiaomi szóvivője személyesen erősítette meg a hírt a Global Times-nak, viszont a teljes indokot nem közölte a nyilvánossággal. A Nike ezzel hirdetéseit is elveszítette mindkét készüléken, illetve más kínai gyártmányú okostelefonon is.

A Nike részvényárfolyama ezen a héten 0,5%-ot erősödött. A Nike 38 milliárd dollár értékben forgalmazta termékeit, ez az összeg alig több mint 10%-a annak a több mint 300 milliárd dollárnak, amelyet évente sportruházatra költenek a világon-nyilatkozta ezt a héten a Morgan Stanley. Amióta a világméretű járvány 2020 márciusában sújtotta az Egyesült Államokat, a Nike 70 millió új taggal bővítette az online tagjainak és vásárlóinak számát.

 

 

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A Kellogg amerikai sztárral kötött partneri kapcsolatot

A Kellogg Co. bejelentette, hogy piacra dobja legújabb kosárlabda témájú Frosted Flakes termékét, egy korlátozott kiadású gabonapelyhet, amely a márka klasszikus termékeit, ropogós, mini fahéjas kosárlabda formákban szeretné megjeleníteni. A termék népszerűsítése érdekében a Kellogg együttműködést kezdett a Nemzeti Kosárlabda Szövetség legnagyobb sztárjával, Shaquille O’Neal-lel, aki saját arcát is adja a Kellogg számára. A celeb saját Instagram oldalán indított nyereményjátékot, ahol több ezer doboz Kellogg müzlit sorsol ki a követői között.

A Kellogg Co. részvényárfolyama ezen a héten 0,15%-ot korrigált. A vállalat hosszú távú potenciálját szemlélve iparának komoly növekedése várható. Kellogg teljes adósságállománya továbbra is 7,47 milliárd dollár, hosszú távon 6,75 milliárd és rövid távon 729 millió dollár. Ennek eredményeként körülbelül egy tucat Wall Street-i elemző 66,09 dolláros árcélt tűzött ki a jelenlegi 60,3 dollárhoz képest.

 

A Coca-Cola figyel az alkalmazottjaira

A Coca-Cola Fülöp-szigeteki telephelye bejelentette, hogy ingyenes oltásokat ad a Covid-19 ellen 10.000 alkalmazottja és közvetlen családtagjai számára. A CCBPI elnöke és vezérigazgatója, Gareth McGeown szerint a cég kezdeményezése támogatja a kormány gazdaság újjáépítését célzó célját azáltal, hogy a fülöp-szigeteki munkavállalóknak védelmet nyújt a koronavírus ellen. A vállalat 20 gyártó üzemében, 70 disztribúciós központjában és értékesítési irodájában nyújt egészségmegőrző szervezeti fedezetet alkalmazottainak és családtagjaiknak.

A Coca-Cola részvényárfolyama ezen a héten 0,03%-ot korrigált. A Coca-Cola vállalat stabilabb bevételt hozott az online kereskedelmi eladásaiból, mint riválisa a Pepsi-Cola. A Coca-Cola 3,3%-os osztalékhozamot fizet, stabilitása és a negyedéves kifizetések iránti elkötelezettsége miatt az osztalékbefektetők régi kedvence.

 

A BHP nem kívánja elhagyni ausztráliai bányáját

A BHP jóváhagyást kérne az ausztráliai Új-Dél-Wales-i Mount Arthur bánya üzemeltetési idejének meghosszabbítására. A tervezés jóváhagyásának egyik fő eleme a folytatódó műveletek engedélyezése 2045. június 30-ig. A 2000 embert foglalkoztató Mt. Arthur szénbánya a Hunter-völgyben található. A BHP 100%-os tulajdonában lévő Hunter Valley Energy Coal leányvállalata üzemelteti az Mt. Arthur körüli műveleteket, illetve a kibányászott nyersanyagot ők értékesítik a hazai és az export piacon egyaránt.

A BHP Group részvényárfolyama ezen a héten 0,15%-ot emelkedett. A BHP működési nyeresége 17%-kal, 9,75 milliárd dollárra, a nettó működési cash-flow pedig 26%-kal, 9,37 milliárd dollárra nőtt. Az 5,2 milliárd dolláros szabad cash flow a vasérc és a réz árának emelkedését tükrözte, az erős működési teljesítmény mellett. Ez a pénzáramlás segítette a nettó adósság 7%-os javulását 11,8 milliárd dollárra.

 

 

 

Egyedi részvények:

 

A Nestlé S.A nigériai leányvállalatának részvényeinek a megszerzése

A svájci multinacionális vállalat növelte részesedését a Nestlé Nigériában további részvények felvásárlásával, 104 millió Naira értékben. Az értesítés szerint a Nestlé S.A, a világ egyik legnagyobb élelmiszer- és italgyártó termék-gyártója, összesen 77.019 darab további részvényt vásárolt nigériai leányvállalatában, részvényenként 1349,00 nigériai naira áron. Jon Cox, a Kepler Capital elemzője március 30-án fenntartotta a vételi osztályzatot a Nestlé S.A.-n részvényeknél és 120,00 CHF árcélt tűzött ki. A társaság részvényei múlt szerdán 110,70 dolláron zártak. A Nestlé S.A. elemzői konszenzusában az áll, hogy a vállalat árcél-ja akár 120,91 dollár is lehet, ami 11,2%-os emelkedést jelentene a jelenlegi szinthez képest. A Morgan Stanley március 17-én kiadott jelentésében szintén fenntartotta a részvény vételi minősítését, amelynek ára 115,00 CHF volt.

A Nestlé részvényárfolyama jelenleg 105,52 svájci frank és a héten 1,30%-ot emelkedett. Jelenleg a Nestlé S.A. piaci kapitalizációs tőkéje 284 milliárd euró. A Nestlé USA egy pár hete bejelentette, hogy felvásárolja az Essentia prémium lúgos vízmárkát. Az Essentia 192 millió dollár értékben értékesített ionizált vizet 2020-ban.

 

A L’Oréal részt vesz a kínai nemzetközi fogyasztói termékek kiállításán

A L’oreal részt vesz Hainanban tartandó nemzetközi fogyasztói kiállításon 2021. május 7. és 10. között. Haikou Nemzetközi Kongresszusi és Kiállítási Központ házigazdája egy külön 500 négyzetméteres területen biztosítja a látogatók számára a L’Oréal kozmetikai márkáinak portfólióját. 2021-ben a L’Oréal Group elkötelezte magát a zöld „tudomány” és a klímavédelem, újrahasznosítás ügyben. A Green Science élvonalbeli technológiákat szeretné alkalmazni a természetes összetevők fenntartható beszerzéséhez.

A L’Oréal  részvényárfolyama ezen a héten 0,12%-ot korrigált. A L’oreal három kihívást állít a technológiai és kereskedelmi elemzők elé. Ez az innováció, a szépségipar megújítása és az, hogy a L’oreal Ázsiában és Kanadában vásárol fel hagyományos szépségipari szereplőket. Ezenkívül a L’oreal bejelentette, hogy összes összetevőjének 95%-át megújuló növényi forrásokra, ásványi anyagokra helyezi át. Az összes készítményében 2030-ig a víz összetevőinek 100%-át akarja felhasználni.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá