Bár a vállalat vidámparkjainak lezárása nyomot hagyott a Walt Disney negyedéves bejelentésein, a Disney+ zászlóshajó streaming szolgáltatása erőteljesen teljesített, ellensúlyozva a vállalat egyéb üzleti szegmenseinek gyengeségeit.

Várhatóan a COVID-dal kapcsolatos korlátozásokat lassan feloldják, így a Disney World jegyeire hatalmas igény alakult ki, legalábbis Floridában. Az újranyitás, még korlátozott kapacitás mellett is, nagy lépés lesz a teljes felépülés felé. A Disney + világszerte több mint 100 millió fizetős előfizetővel büszkélkedhet, mindössze 16 hónappal az indulása után.

A Walt Disney részvényárfolyama ezen a héten 3,77%-ot emelkedett. A Walt Disney egy év után először tért vissza Amerikában egy helyi multiplexbe az elmúlt hétvégén. A Raya és az Utolsó Sárkány volt az az előadás amire többezren vettek jegyet. Viszont a Disney közvetlen fogyasztói streaming platformjai a Disney+, a Hulu és az ESPN +már nagyjából a Disney bevételeinek egynegyedét képviselik és vélhetően 2022 év közepéig tovább emelkedhetnek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!