Telemedia részvénykosár

A Facebook veszélyt jelent az online piacon?

By december 14, 2020 No Comments
Több, mint 45 amerikai szövetségi tagállam és velük együtt a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) is úgy látja, hogy a Facebook jelenlegi helyzete és grandiózus mérete veszélyezteti a globális versenypiacot.

Az amerikai versenyfelügyelet a napokban bejelentette, hogy pert indított a közösségimédia-óriással szemben. A szakértők szerint a Facebook riválisaival szemben olyan taktikákat alkalmazott, melyben ellehetetleníti azok terjeszkedését a piacon. Emellett a cég teljes mértékben birtokolja a mai online marketing piacát. A vállalat ellen további intézkedések is megkezdődtek, ismételten a felhasználói adatok védelme miatt.

A vállalat részvényei ezen a héten 2,2%-ot korrigáltak. A Facebook részvényei a jövőben lendületet kaphatnak, mivel a közösségi média platform hirdetési üzletága kihasználja az e-kereskedelmi piac előnyeit. 2024-re a Facebook hirdetési üzletágából befolyt bevétel több amerikai szakértő szerint a 2020 évi 3,9 milliárd dollárról 6,3 milliárd dollárra bővülhet. Az e-kereskedelemre fordított kiadások a Facebook legnagyobb hirdetési ágazata. Mark Zuckerberg, a vállalat vezetője, az elmúlt hónapban csaknem 280 millió dollár értékben értékesített vállalati részvényeket, ami arra ösztönzi a befektetőket, hogy a vállalat hosszabb távon növekedésnek indulhat.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!