Kopernikus részvénykosár

A Nestlé a környezet védelméért tesz lépéseket

By június 25, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
A Nestlé aláírt egy partneri egyezményt hét másik céggel, hogy létrehozzanak egy nonprofit újrahasznosítással foglalkozó szervezetet Vietnamban az ökoszisztéma érdekében.

A PRO Vietnam névre keresztelt projekt célja az, hogy 2030-ig a résztvevő vállalatok összes csomagoló anyagját felhasználják újrahasznosításra. A folyamatos fejlesztések miatt egyre erősebb résztvevő az élelmiszeriparban a Nestlé. A Nestlé jelenleg Kínában, Amerikában, Brazíliában és Franciaországban tarol a legtöbbet. Majd ezt követi Mexikó.

A tavaly decemberben alakult mexikói kormány feje, Manuel Lopez Obrador szerint fontos a fiatalok jövője, ezért csatlakozott a „Fiatalok Építése a jövőbe” nevezetű programhoz, amelyet a Nestlé indított. A Nestlé volt az első vállalat, amely felkarolta a fiatalokat, nem véletlen, hiszen több, mint 300 mexikói fiatal dolgozik üzemeikben. Ennek a programnak az ötlete még 2013-ra vezethető vissza, amikor is Laurent Frexie, a Nestlé vezérigazgatója kijelentette, hogy a fiatalok integrálódjanak a munka világába azzal a céllal, hogy 2030-ig 10 millió munkahelyi helyet töltsenek fel a gazdasági életben.

Olyannyira támogatja a Nestlé vállalata Mexikót, hogy még 2018-ban 18 nappal Obrador miniszterelnök megválasztása után a Nestlé bejelentette, hogy 153 millió dollár értékben támogatja Veracruzban egy üzem kiépítését. A gyár 1200 közvetlen és 1000 közvetett dolgozónak ad majd munkát, amely már a nyolcadik üzeme lesz a Nestlének Mexikóban. Az utóbbi egy évben 34,7%-ot emelkedett a részvények árfolyama.

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!